Тимчасовий адміністратор НАДРА БАНКУ Валентина Жуковська відвідала Львів

24 березня тимчасовий адміністратор НАДРА БАНКУ Валентина Жуковська відвідала Львів, де зустрілася з представниками владної верхівки міста та області, керівниками банківських відділень, вкладниками банку і журналістами.
Під час брифінгу Валентина Жуковська повідомила представникам ЗМІ, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №960 «Про затвердження Порядку участі держави у капіталізації банків» у НБУ подані клопотання про капіталізацію НАДРА БАНКУ та програма фінансового оздоровлення, виконання якої допоможе банку повернутися до нормального режиму роботи та відновити довіру населення до кредитно-фінансової системи. Разом з цим тимчасова адміністрація НАДРА БАНКУ буде й надалі реалізовувати програму з управління платіжною дисципліною банку і впроваджувати спеціальний режим сприяння проходженню платежів корпоративних клієнтів і суб’єктів малого та середнього бізнесу.
Перші результати продемонструвала комплексна програма зі зниження кредитної заборгованості позичальників. Клієнтам – фізичним особам, які погашають кредити, оформлені для купівлі автомобілів, житла та інших цілей, банк надає можливість придбання іноземної валюти задля погашення кредиту за пільговим курсом на валютному аукціоні НБУ або у касі банку; зниження при достроковому погашенні частини кредиту на купівлю автомобіля; заміну валюти кредиту та зменшення відсоткової ставки при частковому достроковому погашенні іпотеки, відстрочку на погашення тілу кредиту, а також збільшення терміну дії кредиту.
Крім того, йдучи назустріч клієнтам – фізичним особам, які відчувають труднощі з обслуговуванням кредитів, банк скасовує усі нараховані штрафи і пені за умови повного погашення ними простроченої кредитної заборгованості. А якщо клієнт приймає рішення продати об’єкт, що знаходиться під заставою, банк допомагає з його реалізацією.
Тимчасова адміністрація планує розробити програму, яка створить можливості для першочергового повернення найбільш незахищеним категоріям населення вкладів, термін дії яких закінчився.
З 23 лютого у Центральному офісі НАДРА БАНКУ працює група прийому та розгляду звернень громадян та комітет з розгляду скарг громадян, а з 25 березня у кожному міжрегіональному та регіональному управлінні банку діють аналогічні підрозділи, основне завдання яких – надання клієнтам необхідних консультацій щодо питань, які їх цікавлять, а також оперативне реагування на отримані скарги та заяви. Крім того, Валентина Жуковська особисто приймає клієнтів у Центральному офісі банку щоп’ятниці з 16-00.