pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

АВОЗІП занепокоєний знижками на залізничні тарифи багатьом галузям економіки

Представники Асоціації «Виробників обладнання залізничної інфраструктури та перевізників» висловлюють занепокоєння у зв'язку з продовженням дії Меморандуму і наданням знижок на перевезення вантажів залізницею багатьом галузям економіки

Виробники обладнання залізничної інфраструктури – одні з найбільш постраждалих від економічної кризи. Проблеми галузі в першу чергу обумовлені вузькістю ринку та різким падінням платоспроможності основного споживача їхньої продукції, яким являється Укрзалізниця.

Падіння обсягів вантажоперевезень та штучне стримування залізничних тарифів призвели до різкого скорочення доходів залізниць і як наслідок – значного зменшення обсягів їх капіталовкладень у стратегічно важливі товари, а тим самим, й обсягів майбутніх замовлень на продукцію підприємств-виробників обладнання залізничної інфраструктури.

Буквально за кілька місяців роботи підприємства-виробники обладнання залізничної інфраструктури втратили майже 2/3 обсягів виробництва (на деяких із них падіння виробництва становить близько 70 %). Через високі ціни на метал, частка якого у вартості одиниці продукції доходить до 50–60 %, виробники не можуть забезпечити необхідного зниження рівня цін необхідного для підвищення конкурентоспроможності своєї продукції і тим самим пожвавити попит.

Підприємства, що виробляють обладнання для залізничної інфраструктури, за своєю специфікою прямо пов’язані та знаходяться в єдиному технологічному циклі з залізницями, які використовують їхню продукцію. І на сьогодні функціонування підприємств, які входять до складу Асоціації «Виробників обладнання залізничної інфраструктури та перевізників» є основною заслугою Укрзалізниці, яка продовжує активно співпрацювати з вітчизняним виробником. Можливості Державної адміністрації залізничного транспорту України не безмежні і вона також має нагальні проблеми, однією з яких є дефіцит фінансових коштів у зв’язку з підтримкою українським Урядом певних галузей економіки, зокрема з продовженням дії мораторію та наданням знижок на перевезення продукції ГМК. А це безпосередньо впливає на споживчу платоспроможність Укрзалізниці.

«На поточний момент, – вважає Григорій Семчишин, директор ВАТ «Гніванський завод спецзалізобетон», – співпраця виробників обладнання залізничної інфраструктури з Укрзалізницею є дуже важливою, і втратити її рівноцінно що залишитись без ринку збуту нашої продукції. Наприклад, говорячи за наше підприємство, втрата такого клієнта, як Укрзалізниця, зводить нанівець шанси заводу на виживання в існуючих умовах».

На думку Олега Мельника, директора Асоціації «Виробників обладнання залізничної інфраструктури та перевізників», дотація одних підприємств за рахунок інших – не буде виходом із ситуації. Для збереження цілісності транспортного комплексу та безпосередньо галузі виробників обладнання залізничної інфраструктури вкрай важливим є проведення виваженої тарифної політики, в тому числі з урахуванням потреб розвитку не тільки Укрзалізниці, як першочергового споживача цієї продукції, а й власне транспортної галузі в цілому.
23/09/2009

Похожие пресс-релизы