Дорожня карта КВН-ЮІР: Чернівці - Чернігів…далі буде

26 березня у Чернігові, у міському Палаці культури, відбувся ІІ відбірковий зональний тур змагання команд Клубу веселих та найкмітливіших юних інспекторів руху України (КВН -ЮІР) сезону 2010. Змагалися команди семи областей України, путівку до фіналу гри в «Артеці» виборола команда з Донецької області «ДТП»

Організатор ХІV Всеукраїнського конкурсу серед команд веселих та найкмітливіших юних інспекторів руху - департамент ДАІ МВС України. Мета конкурсу - залучення широкого загалу школярів до участі в роботі, спрямованої на запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму, організація змістовного дозвілля школярів та молоді, виховання в них культурних та естетичних смаків, зміцнення дружніх зв’язків між командами КВН - ЮІР.

Перший тур змагань відбувся 19 березня у м. Чернівці, де серед команд з Чернівецької, Волинської, Львівської, Тернопільської, Закарпатської, Івано-Франківської, Хмельницької областей кращими визнано команди Чернівецької області «Стоп-кадр» та команда зі Львівщини «Таксі».

26 березня естафету відбіркових турів підхопили команди КВН-ЮІР Чернігівської, Житомирської, Сумської, Вінницької, Рівненської, Донецької областей та м. Києва. Перше місце із різницею у 0,25 бала виборола команда Донецької області «ДТП». Назва команди ”ДТП” розшифровується як ”Діти Тружинського Проісшествія”, бо усі члени команди - з села Тружинського Володарського району Донецької області. В школі навчається лише 43 дитини. 15 з них – юні КВНщики, що агітують ровесників знати й поважати правила дорожнього руху..

- Діти завжди розуміють дітей краще, ніж дорослих, - говорить голова журі, керівник прес-служби Департаменту ДАІ МВС України полковник міліції Ніна Хмелевська. - А уроки грамотності на дорогах у формі КВНу - дієвий і перевірений спосіб донести ідею відповідальності за своє та чуже життя до юних учасників дорожнього руху.

- У кожному жарті є лише доля жартів, - коментує ІІ тур КВН-ЮІР член журі конкурсу, прес-секретар управляючої компанії Групи компаній «ФОКСТРОТ» Алевтина Белецька. - Торкнула серце мініатюра вінницької команди «Ці цифри – у наших руках», де діти назвали страшну статистику про те, що за перших 2 місяці на дорогах скоєно 1318 аварій, в яких загинуло 7 дітей.
До кінця квітня за право потрапити до фіналу конкурсу до Міжнародного дитячого центру «Артек» позмагаються команди ще двох зональних центрах КВК ЮІР – Кіровограді та Дніпропетровську (відповідно 2квітня та 23 квітня).