pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Підписано Меморандум про співпрацю між Туристичною палатою Республіки Польща і Асоціацією лідерів турбізнесу України

У п’ятницю, 14 травня о 15.00 в готелі «Опера» в рамках «Дня культури Республіки Польща в Україні» відбулася прес-конференція за участю Едварда Добровольського, керівника Консульського відділу Посольства Республіки Польща у Києві; Миколи Грицика, начальника Управління туризму і готельного господарства Головного управління комунального господарства КМДА; Олександра Гертлера, президента Туристичної палати Республіки Польща; Олени Шаповалової, віце-президента Асоціації лідерів турбізнесу України (АЛТУ).
На думку учасників прес-конференції, туристичний обмін між Польщею і Україною не відображає реальних прагнень громадян обох країн і наявному туристичному потенціалу. У 2009 році турпотік з Польщі до України знизився на 51% порівняно з 2008 роком (на 2 млн. 700 тис. осіб). Водночас турпотік з України до Польщі за аналогічний період зріс на 32% (на 708,3 тис. осіб). Наразі за інформацією Державної служби туризму і курортів України Республіка Польща посідає четверте місце у рейтингу 10 головних країн в’їзного туризму. Протягом 2009 року Україну відвідало понад два з половиною мільйони польських туристів, що складає 12 % від загального турпотоку до України. Також Республіка Польща посідає друге місце у рейтингу 10 головних країн виїзного туризму. Протягом 2009 року Польщу відвідало близько трьох мільйонів українських туристів, що складає 19% від загального турпотоку.
З метою подолання вказаних негативних тенденцій, поглиблення співпраці у туристичній сфері між Туристичною палатою Республіки Польща і Асоціацією лідерів турбізнесу України підписано Меморандум про співпрацю. Сторони домовились про сприяння розвитку та розширення взаємин у сфері туризму, а також щодо взаємного заохочення туристичних обмінів; сприяння спрощенню формальностей, пов'язаних із здійсненням туристичних подорожей; інформаційного обміну; сприяння розвитку інвестиційної діяльності у сфері туризму.
Також сторони поділилися досвідом сприяння підготовці до належного проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні та Польщі. Так, Олена Шаповалова повідомила, що за підрахунками експертів окупність інвестицій під час підготовки країни до Чемпіонату Європи з Футболу на 80% формується сферою туризму країни. Серед нагальних потреб туристичної сфери України: паспортизація соціально-побутових об’єктів (готелів, ресторанів, транспортна інфраструктура), об’єктів культурної спадщини і природних-рекреаційних ресурсів у межах туристичних і екскурсійних маршрутів; створення туристичних інформаційних центів; підготовка волонтерів.
З метою сприяння Міністерству культури і туризму України у формуванні мережі національних туристичних маршрутів і забезпеченні належного туристичного супроводу відвідувачів під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні, АЛТУ спільно з державним підприємством «Національний туристичний офіс» впроваджено «Проект підтримки внутрішнього і в’їзного туризму». В межах вказаного проекту вже реалізовано перші заходи, триває інформаційно-рекламна кампанія, спрямована на підвищення інтересу до національних туристичних ресурсів як з боку суб’єктів туристичної діяльності, так і з боку туристів.

Виконавча дирекція АЛТУ: тел./факс.: (044) 495 10 70
www.altu.com.ua e-mail: [email protected], Поштова адреса: 01033 Київ а/с 42

Похожие пресс-релизы