pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

В Музеї книги та друкарства України з’явився унікальний примірник мініатюрної рукописної Конституції України

22 серпня 2011 року в Музеї книги та друкарства України презентовано першу в Україні та СНД рукописну Конституцію в мініатюрі. Презентація приурочена до 20-ї річниці Незалежності України. Зменшену версію Основного закону представили Людмила Хауха, виконуюча обов’язки директора музею, у якому міні-книга невдовзі буде виставлена, як експонат, художник-графік Ігор Степанов, та Владислав Новаковський, керівник юридичної компанії «Алєксєєв, Боярчуков та партнери», якій належить ідея створення мініатюри.
За словами виконуючої обов’язки директора Музею Людмили Хаухи, новий експонат являє собою цінність не лише для музею, а й для країни в цілому. «Ця міні-книга може поправу претендувати на місце у книзі рекордів України. Особливу цінність їй додає те, що вона не серійна, не виготовлена поліграфічно, а ретельно по суті намальована рукою людини», - підкреслила керівник Музею.
Владислав Новаковський зазначив, що ідея проведення такої акції спала на думку юристам Сергію Алєксєєву та Сергію Боярчукову ще рік тому. Серед причин – часті у практиці випадки відвертого незнання людьми своїх фундаментальних прав, як громадян. Тож компанія власноруч провела невелике соціологічне дослідження серед своїх клієнтів, знайомих, родичів, друзів тощо.
«Як виявилось в результаті - лише кожен п’ятий колись тримав в руках Конституцію України, переглядав її. І ще менше людей щось запам’ятали. Думаю, що це гарна нагода для соціологічних компаній провести глибоке дослідження на цю тему. Але наше приватне, можна сказати неофіційне опитування відверто засмутило нас. Трохи згодом виникла думка - привернути увагу громадськості до теми законодавства і зокрема до вивчення Головного Закону країни. Ідея провести ось таку пам’ятну подію з’явилась торік. Але ми вирішили зачекати до 2011-го, щоб приурочити її до 15-ліття Конституції України. Крім того, цьогоріч в нашої держави ще оди ювілей – 20 років Незалежності», - пояснив В.Новаковський.
Міні-конституція України створена майстром-графіком Ігорем Степановим, який раніше виготовляв сувенірні міні-книги. З його слів, він узявся за цей проект тому, що для нього це був новий досвід і досі подібного ніхто ще не робив. За його словами, подібна книга взагалі перша в Україні та СНД. Рукописні Конституції у країнах-колишніх республіках є, зокрема в Росії, але вони виготовлені в оригінальному розмірі. В даному ж випадку йдеться про найменший рукописний варіант Основного закону. Тож цей проект поправу можна вважати рекордсменом.
«В Україні поки не надто розвинена галузь мініатюрного книгописання та книгодрукування. Також рідкісними є колекції мініатюрних книг. Якщо порівнювати, наприклад, з Європою, то там вважається досить престижним подарунком – мініатюрне видання віршів, відомої прози, Біблії та інших популярних книг. Гадаю, що презентація мініатюрної Конституції приверне увагу громадськості не лише до Основного Закону та законодавства в цілому, а й до теми міні-книг. Можливо хтось захоче зібрати власну колекцію міні-видань», - вважає Ігор Степанов.
Міні-примірник Конституції України містить 160 сторінок, на яких вручну написано близько 9500 літер, кожна розміром не більше одного міліметра. Розмір кожної сторінки не перевищує 20х30 мм. Примірник виготовлений зі спеціального міцного, але надзвичайно тонкого паперу, а текст написаний особливою індійською тушшю. Для роботи художник використав ультра-тонке перо. На створення мініатюри пішло 2 місяці.

Похожие пресс-релизы