Відтепер у ВУЗах викладатимуть корпоративну соціальну відповідальність за спеціальним підручником

28 вересня 2011 року – Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» за підтримки компанії ІНТЕРПАЙП презентував першу в Україні комплексну книгу із корпоративної соціальної відповідальності «Корпоративна соціальна відповідальність: моделі та управлінська практика», розраховану на студентів та викладачів ВУЗів, спеціалістів із КСВ, науковців.

Унікальність запропонованої книги в тому, що в ній вперше узагальнено як дослідження Центру «Розвиток КСВ» у вигляді практик конкретних компаній (отриманих із щорічного конкурсу бізнес-кейсів, які проводить Центр), так і найкращі наукові здобутки із КСВ європейських та американських вчених. Теорія соціальної відповідальності у «КСВ: моделі та управлінська практика» не відділена від практичних порад і прикладів, тому він стане корисним і для студентів-економістів, і для менеджерів із КСВ.

«Одна книга замість ста, – так характеризує роботу Марина Саприкіна, голова Центру КСВ і один із авторів книги, – ми використали найкращі книги світової бібліотеки КСВ і створити продукт, унікальний за своїм наповненням: він презентує досвід українських компаній. Сподіваємося, книга стане настільною для фахівців та студентів, які цікавляться КСВ».

Дмитро Кисилевський, начальник управління корпоративних відносин ІНТЕРПАЙП: «Це вже друга книга «Бібліотеки управлінських рішень» ІНТЕПАЙПУ, появі якої ми посприяли. Ми раді, що до підручника увійшов і наш бізнес-кейс із КСВ. Той факт, що в українському КСВ-комюніті з’являються ось такі інтелектуальні академічні складові – це знак того, що сфера КСВ розвивається, і наше завдання – підтримати цей процес».

Робота над книгою під керівництвом Центру «Розвитку КСВ» тривала рік, серед авторів підручника – провідні викладачі-економісти Києва, Одеси та Луганська – А. Г. Зінченко, М. А. Саєнсус, Г. А. Місько, М. А. Саприкіна, О. Ляшенко.

Детальніша інформація – Віра Гладких, (044) 599 66 90 або [email protected].
_____________________________________________________________________________________________________________________
Про Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності»: Провідна експертна організація з КСВ в Україні, член Правління Глобального договору ООН (2010-2011), Організаційний стейкхолдер GRI, національний партнер CSR Europe (Брюссель) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (WBCSD, Женева). Організація об’єднує 21 компанію України. Центр надає консультації з питань розробки стратегії, програм та комунікацій з КСВ, проведення моніторингу та оцінки ефективності проектів, підготовки і верифікації нефінансової звітності.

Про ІНТЕРПАЙП: Міжнародна вертикально інтегрована трубно-колісна компанія, що входить у десяток найбільших у світі виробників трубної продукції і є третім за величиною виробником суцільнокатаних залізничних коліс у світі. Продукція компанії постачається більш ніж у 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених в Україні, Росії, Казахстані, Європі, США і на Близькому Сході. У 2010 році на підприємствах компанії вироблено близько 1 млн. тонн трубної і колісної продукції. Річна виручка від реалізації (revenues) у 2010 році склала 1,3 млрд доларів США. www.interpipe.biz