pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Презентація довідника «Лісовий масив і Биківня: проспекти, вулиці, мешканці…»

«Лісовий масив і Биківня: проспекти, вулиці, мешканці…» - назва довідника, який офіційно презентували 25 листопада в офісі «Соціального центру «Перспектива». Вперше організатори зібрали та систематизували історико-довідковий матеріал про Лісовий масив та селище Биківня Деснянського району м.Києва. У виданні детально описана історія появи кожної з вулиць цих масивів, є характеристика установ, підприємств на навчальних закладів, згадуються прізвища понад 200 людей, без яких розвиток цього краю був би неможливим.
- Ви започаткували добру справу. Такий довідник нам потрібен, і не лише по Лісовому масиві, а й по всьому району – щоб люди знали про Лісовий, Биківню, і про Троєщину. Дуже хотілося б, щоб до 25-ліття Деснянського району ми цю ідею реалізували, - зазначив на урочистостях перший заступник голови Деснянської районної державної адміністрації у м.Києві Вадим Костюченко.
Головний ініціатор проекту, голова правління «Соціального центру «Перспектива» Геннадій Виходцев, відкриваючи презентацію відмітив, що основна польова робота над матеріалом видання - заслуга самих мешканців мікрорайону:
- Велика подяка усім тим, хто долучився до створення Довідника! Активна підтримка моїх земляків – це приклад проактивної громадської позиції та філософії небайдужості до району, міста, в якому живемо, - промовив Геннадій Анатолійович, вручаючи почесні грамоти усім, хто долучився до створення довідника та окремо подякував людям, що закладали перші фундаменти на Лісовому. Серед них був присутній у залі Григорій Іванович Донець, Герой соціалістичної праці, керівник бригади будівельників, що зводила перше житло на Лісовому масиві.
- Масив розбудовувався в 1965-1967-их роках. Тоді в столиці існувала нагальна потреба в житлі, бувало, люди жили по 5-7 чоловік піж сходовими клітками. Тому чагарники, що були на цьому місці розчищали і будували перші п’ятиповерхові будинки на 144 квартири, - поділився спогадами під час свого виступу Григорій Іванович. Руками робочих його бригади збудована більшість панельних будинків на Лісовому. А загалом у Києві за період з 1951-1984 перша бригада Григорія Донця звела більше 1 млн. 260 тис. житлових кв.м. на Лісовому масиві, Воскресенці, Березняках, Русанівці.
Активну допомогу у пошуковій роботі над матеріалом Довідника надали учні місцевих шкіл під керівництвом своїх педагогів. Зокрема, школи № 190, учитель історії Тетяна Кропива; школи №189, учитель історії Тетяна Діденко, вихованці школи-дитячого садка «Лісові дзвіночки», директор Любов Телецька. А також долучилися до роботи над виданням директор Деснянської централізованої бібліотечної системи Тетяна Курило, бібліограф Наталія Баранова і бібліотекар філії в селищі Биківня Любов Павлушкова. У Довідник ввійшли особливо зворушливі спогади про долю двох жінок-ветеранів війни та праці, мешканок масиву. Цей матеріал підготували учениці 9-го класу школи №213 Ольга Сидора та Марта Макитра. Дівчат, небайдужих до історії своєї Малої батьківщини теж відзначили почесними грамотами та подарунками.
На завершення урочистостей своїх земляків привітала Тамара Іванівна Гирич – місцева майстриня української вишивки. Чарівну та багатою душею і серцем Тамару Іванівну, її золоті руки добре знають, поважають і люблять всі мешканці масиву. Виставка з традиційної української вишивки Тамари Гирич вже об’їздила майже всю Україну і під час презентації красувалась на стінах конференц-залу. Музичний подарунок підготували своїм землякам дует бандуристів і дует флейтистів із Музичної школи №24 (вул.. Курчатова, 19А), баяніст Влад Шатило, а також місцеві улюбленці – фольклорний колектив «Родинне джерело» під керівництвом Діни Черненко.
- Вихід такого Довідника – це справжня подія для мешканців масиву. Коли я вперше приїхав сюди працювати, майже нічого не знав про масив. А поступово став дізнаватись більше про масив, став носієм цієї «Лісової» аури. Тому для багатьох людей такий довідник може стати справжнім путівником по Лісовому масиву. Дякую організаторам! - промовив директор школи № 218 Віктор Доморослий і побажав перспектив – і мешканцям масиву і самій «Перспективі».
Самі організатори вважають, що матеріал довідника значно розширить знання небайдужих до історії свого краю читачів. Відтепер жителі Лісового та Биківні можуть довідатися багато корисного та цікавого про місцевість, де народились, працюють чи перебувають на заслуженому відпочинку, де виростають їх діти чи онуки.

Бажаючі отримати довідник «Лісовий масив і Биківня: проспекти, вулиці, мешканці…» можуть звернутися із запитом в «Соціальний центр «Перспектива» за адресою: вул..Мілютенка, 19, тел.: 592-76-12.

Похожие пресс-релизы