pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Українці мають все більше можливостей працевлаштуватися

Столична служба зайнятості населення постійно розвивається і створює нові можливості для працевлаштування українців. Новітні, передові технології, відкритість, дружність та увага до потреб громадян зробили цю державну установу чи не найсучаснішою у країні. Про це під час прес-туру 23 листопада 2011 року журналістам розповіли спеціалісти Київського міського центру зайнятості. Вони наголосили, що рівень працевлаштування у столиці впевнено зростає (від 63,6% до 64,1% з початку 2011 року) і залишається найвищим у державі.

Під час брифінгу, яким розпочався прес-тур, особливу увагу приділили пріоритетним напрямам роботи Міської служби зайнятості: працевлаштуванню, співпраці з роботодавцями, професійній орієнтації та професійному навчанню. Значну увагу центр зайнятості приділяє співпраці з роботодавцями. Разом з традиційними послугами, які надаються столичною службою зайнятості відповідно до законодавства, спеціалісти центру запровадили картку співпраці з роботодавцем, яка передбачає отримання роботодавцями більше 20 послуг та надає можливість спеціалістам служби зайнятості у мінімальний термін вивчити кадрові потреби роботодавців, якісно виконати їх замовлення.

Багато уваги надається професійній орієнтації населення, зокрема, шкільної молоді молоді. Міська служба зайнятості проводить профорієнтаційну роботу принципово нового формату, в якому акценти зміщено від регулювання поточної ситуації на ринку праці до профілактики безробіття, особливо молодіжного. Інноваційні проекти – профорієнтаційний термінал, профорієнтаційний щоденник школяра, мобільні центри профорієнтації – допомагають зорієнтуватися у виборі майбутньої професії.

Професійне навчання київських безробітних здійснюється майже за 35 робітничими професіями, які сьогодні користуються попитом: адміністратор, кухар, секретар, оператор комп‘ютерного набору, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, перукар, манікюрниця, кравець, флорист, озеленювач, водій трамвая, водій тролейбуса, слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування, електрогазозварник, столяр будівельний, лицювальник-плиточник, маляр, штукатур та ін.

З початку року на обліку в районних центрах зайнятості Києва перебувало 17343 безробітних громадян. Навчання проходило 5735 осіб. Рівень працевлаштування після закінчення навчання склав 47,4%. На кожну особу, що шукала роботу, на кінець жовтня поточного року, в столиці, у середньому, припадало 2 вакансії. На кожного робітника – 6 вільних робочих місць, на кожного службовця – 1 вакансія. З січня по жовтень 2011 за допомогою міської служби зайнятості працевлаштувалися 11885 осіб.

Під час відвідування Святошинського та Шевченківського районних центрів зайнятості, журналістам продемонстрували алгоритм обслуговування клієнтів. Ознайомили з роботою диспетчера – консультанта, продемонстрували сектор самостійного пошуку вакансій, обладнаний новітніми комп’ютерними терміналами. Журналісти мали змогу спостерігати процес надання послуг клієнтам в реєстраційно-приймальному секторі та в секторі активної підтримки безробітних.

Наступним об‘єктом прес-туру став профорієнтаційний мобільний центр. Під час слайд-презентації учасники прес-туру дізналися, що базовими напрямками роботи центру є надання адресних профорієнтаційних послуг особам, які потребують соціального захисту; професійної орієнтації. Спеціалісти центру відповідають на всі запитання громадян щодо вакансій на підприємствах району, у якому розгорнутий мобільний центр та консультують безробітних щодо можливості отримання нової професії або підвищення кваліфікації в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості населення.

Останнім пунктом прес-туру став візит до Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України – єдиного вищого закладу, який готує фахівців для ДСЗ , а також кадрових працівників для українських міністерств і відомств. Особливу зацікавленість викликав у журналістів галузевий музей, у якому відтворена історія розвитку соціальних інститутів працевлаштування: від перших бірж праці до високотехнологічних професійних центрів зайнятості.

Похожие пресс-релизы