pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Як політичні партії бачать розвиток корпоративної соціальної відповідальності

22 жовтня, Київ – Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», за підтримки проекту UNITER, що реалізується PACT за фінансової допомоги USAID, провів аналіз програм політичних партій України на предмет положень щодо впровадження і розвиток корпоративної соціальної відповідальності в Україні (КСВ).

28 жовтня цього року відбудуться чергові вибори до Верховної Ради України. 22 партії змагаються за право законодавчо визначати шляхи розвитку бізнесу та суспільства на наступні 4 роки. Проте, на превеликий жаль, тема корпоративної соціальної відповідальності не входить до пріоритетів майбутніх парламентарів і переважно не включається до їх передвиборчих програм.

З загальної кількості партій, лише «Партія регіонів», Об’єднана опозиція, партія УДАР, ВО «Свобода», партія «Наша Україна», «Україна-Вперед!», партія «Зелена планета», «Партія зелених України», партія «Зелені» «Україна майбутнього» містять окремі елементи соціальної відповідальності.

Загалом, КСВ представлено у політичних програмах таким чином:

• Соціальна відповідальність великого капіталу через збільшення податків.
• Декларація необхідності розвитку соціальної відповідальності, без зазначення способів реалізації.
• Тема екології широко представлена, проте без прив’язки до концепції КСВ.
• Підтримка людей з обмеженими можливостями.
• Благодійність та розвиток громад.

З проведеного аналізу можна зробити висновок, що партії не розглядають соціальну відповідальність як цілісну концепцію, а декларують лише окремі її частини, такі як охорона довкілля, благодійність і підтримка малозабезпечених верств населення. Також відсутнє чітке розуміння суті соціальної відповідальності підприємств, і трапляється підміна понять (КСВ – це податки для великого бізнесу).

Зважаючи на викладене, у найближчому майбутньому без прийняття Національної стратегії і програми з КСВ розвиток концепції соціальної відповідальності відбуватиметься без підтримки держави.

Більш детальний аналіз читайте у звіті «Соціальна відповідальність у програмах політичних партій» на сайті www.csr-review.net

***
Про Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності»: Провідна експертна організація з КСВ в Україні, член Правління Глобального договору ООН (2010-2012), національний партнер CSR Europe (Брюссель) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (WBCSD, Женева). Організація об’єднує 37 компаній України. Центр надає консультації з питань розробки стратегії, програм та комунікацій з КСВ, проведення моніторингу та оцінки ефективності проектів, підготовки і верифікації нефінансової звітності. Детальніше www.csr-ukraine.org

Похожие пресс-релизы