Акція "Зупинимо інсульт разом" названа однією з кращих в 2012 році

12 грудня 2012 року в Києві пройшов Національний Конкурс кейсів з корпоративної соціальної відповідальності (КСВ), де були визначені кращі бізнес-практики року. Всеукраїнський проект «Зупинимо інсульт разом» фармацевтичної компанії Nycomed: a Takeda Сompany було визнано переможцем в номінації «Розвиток громад» серед міжнародних компаній.

Міжнародне експертне журі вже четвертий рік поспіль визначає кращі практики корпоративної соціальної відповідальності. У цьому році Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», який є провідною експертною організацією з КСВ в Україні та членом Правління Глобального договору ООН (2010-2012), за підтримки міжнародного партнера - Фонду «Україна - США» обрали лауреатів. В категорії «Розвиток громад» впевнену перемогу здобув кейс фармацевтичної компанії Nycomed: a Takeda Сompany «Зупинимо інсульт разом».

Проект «Зупинимо інсульт разом» був реалізований в рамках Всеукраїнської акції «Стоп інсульт», організованої Всеукраїнською громадською організацією «Українська асоціація боротьби з інсультом». Акція проходить вже в четвертий рік поспіль, та являє собою серію заходів, які актуалізують проблему поширення серцево-судинних захворювань, а також інформують українців про фактори ризику розвитку інсульту. У 2012 році на головних площах шести міст України (Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Львів, Харків і Луганськ) всі бажаючі отримали консультацію відразу чотирьох фахівців: терапевта, невролога, ендокринолога й дієтолога. Також, усім охочим вимірювали артеріальний тиск і перевіряли рівень холестерину в крові.

В цьому році акцію підтримав народний артист України, почесний професор Національного університету культури і мистецтв, член національної спілки хореографів України Григорій Миколайович Чапкіс. Відомий танцмейстер провів серію безкоштовних майстер-класів.

«Як виробник препаратів для реабілітації пацієнтів після інсульту ми бачимо свою соціальну відповідальність у тому, щоб максимально використати всі доступні інструменти і проінформувати людей про можливі ризики розвитку інсульту. Ми пишаємося тим, що експертне журі визнало нас переможцем, так як це є ще одним підтвердженням доцільності наших дій», - зазначив Заїка Євген Едуардович, керівник компанії Nycomed: a Takeda Company в Україні.

Компанія Nycomed: a Takeda Company утворилась внаслідок злиття компаній Тakeda і Nycomed у вересні 2011 року. На сьогодні компанія представлена в понад 70 країнах світу і посідає 12 місце* в світовому рейтингу фармацевтичних компаній.

Компанія Nycomed: a Takeda Company фокусує свої зусилля в лікуванні онкологічних, кардіологічних, та гастроентерологічних захворювань, патології центральної нервової системи, обміну речовин, а також у терапії запальних та респіраторних захворювань.
Більш детальну інформацію про Nycomed: a Takeda Company в Україні, будь ласка, дивіться на www.takeda.ua
Інформація про Nycomed: a Takeda Company в світі, доступна на сайті www.takeda.com

*За даними IMS, 2011р.