pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

З 13 до 19 травня українців безкоштовно обстежать на рак шкіри

25 квітня 2013 року, на прес-конференції в приміщенні Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, головні спеціалісти Міністерства охорони здоров’я анонсували старт Всеукраїнського тижня діагностики раків шкіри.

«З 13 до 19 травня включно усі без винятку громадяни України матимуть можливість безкоштовно обстежитися на наявність меланоми та немеланомних пухлин в більш ніж 700 державних і приватних клініках із усієї України. Що дуже важливо – цього року до ініціативи МОЗ долучилися не лише дерматовенерологи, але й онкологи, терапевти і офтальмологи. Міждисциплінарний підхід дозволить максимально якісно і ретельно обстежити кожного пацієнта», – розповів головний позаштатний спеціаліст зі спеціальності дерматовенерологія МОЗ України, професор Олександр Літус.

Також Олександр Літус додав, що одна з першочергових цілей проекту – проінформувати громадян про шкідливість надмірного перебування на сонці та навчити їх правилам профілактики шкірних онкологічних захворювань.

Так, за його словами, оскільки ультрафіолетове випромінювання є основною причиною утворення раків шкіри, то на відкритому сонці не варто перебувати з 10:00 до 16:00, оскільки в цей час сонячні промені є найбільш небезпечним, «а якщо ви вирішили позасмагати, то не забувайте наносити сонцезахисний крем не рідше ніж кожні дві години, а також після кожного купання».

У свою чергу головний офтальмолог МОЗ України професор Сергій Риков нагадав про необхідність одягати сонцезахисні окуляри з захистом від ультрафіолету спектру А та Б.

«Меланома ока – рідкісна, але дуже серйозна хвороба, яка виникає в першу чергу внаслідок негативної дії ультрафіолетових променів. Мало хто знає, що не всі темні окуляри можуть вберегти очі від негативного впливу сонця. Не одягайте окуляри з блакитним, синім чи фіолетовим склом – промені, які пройшли через таке скло шкідливі для ока, – надавайте перевагу окулярам з коричневим чи зеленим склом, вони безпечніші та більш комфортні для очей», – порадив Сергій Риков.

Промову колеги доповнила координатор проекту «День меланоми в Україні» професор Ольга Богомолець пояснивши, як можна самостійно виявити ризик утворення меланоми.

«Потрібно звернути увагу на форму родимки: якщо родимка несиметрична – це може бути ознакою меланоми. Якщо краї родимки нерівні та нечіткі – це може бути ознакою меланоми. Якщо родимка має кілька кольорів, а її діаметр більший ніж 6 мм – це може бути ознаками меланоми. Людям потрібно регулярно самостійно оглядати своє тіло, а в разі виявлення якихось з вищенаведених симптомів звернутися до лікаря», – розповіла Ольга Богомолець.

Вона додала, що 17 травня, в рамках Всеукраїнського тижня діагностики раків шкіри, пройде всеукраїнський День меланоми, коли лікарі зосередять зусилля головно на діагностуванні меланоми.

Також в рамках Всеукраїнського тижня діагностики раків шкіри спеціалісти провели перший в Україні міждисциплінарний онлайн-семінар для більш ніж 10 000 профільних лікарів усіх областей України та країн СНД. Зокрема, до розмови про нові методи боротьби, профілактики та діагностики раків шкіри долучилися головний онколог МОЗ України професор Ігор Седаков, головний дерматовенеролог Донецької області к.м.н. Ігор Куценко та представник Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги Віталій Демський.

Адреси клінік, у яких українці зможуть безкоштовно обстежитися, будуть викладені на сайтах www.moz-derm.org.ua та www.melanoma.org.ua

Всеукраїнський тиждень діагностики раків шкіри – щорічна акція, спрямована на своєчасне виявлення дерматоонкологічних захворювань серед населення, яка проходить під патронатом Міністерства охорони здоров’я та Національної академії медичних наук. В 2013 році проект проводиться за підтримки ВГО Українська Академія Дерматовенерології, ТОВ «МСД Україна» (MSD), ТОВ «Рош Україна» (Roche), представництва «МЕДА Фармасьютікалз Світселенд ГмбХ»(Meda), медичного центру Кібер Клініки Спіженка, універсальної дерматологічної клініки ЄВРО ДЕРМ.
www.melanoma.org.ua

Похожие пресс-релизы