Дитяча легка атлетика з Coca-Cola у програмі Юнацького чемпіонату світу ІААФ з легкої атлетики

10-14 липня у Донецьку на арені РСК «Олімпійський» відбудеться визначна спортивна подія глобального масштабу - Юнацький чемпіонат світу ІААФ з легкої атлетики.
Легка атлетика є одним з найдавніших олімпійських видів спорту (налічує близько 2800 років). Вона об'єднує багато дисциплін і є одним з основних та наймасовіших видів спорту. ЇЇ часто називають «королевою спорту» та номером один у світі в індивідуальних змаганнях. Легка атлетика відрізняється своєю багатогранністю і можливістю гармонійно розвинути не лише тіло, а й дух, та сповідувати принципи активного та здорового способу життя.
Популярність легкої атлетики в Україні важко недооцінити: згідно з результатами офіційної статистики за 2011 рік, в спортивних школах і секціях легкої атлетики України регулярно займалося 82 000 хлопців і дівчат у віці від 10-18 років. Щорічно в масових марафонах, пробігах, кросах і естафетах бере участь близько 350 тис. любителів легкої атлетики і здорового способу життя .

Щорічний календар легкоатлетичних змагань України включає більше 530 яскравих подій та змагань. Юнацький чемпіонат світу ІААФ з легкої атлетики – одна з таких унікальних подій. Організація події такого масштабу має позитивний вплив на розвиток легкої атлетики та спорту в цілому. «Впевнений, що для багатьох юних легкоатлетів цей старт дасть можливість виконати кваліфікаційні нормативи, а переможці та призери змагань остаточно закріпляться у складі команд національних збірних», - переконаний Олександр Лук'янченко, Донецький міський голова.

Підтримка громадських заходів, що спрямовані на пропаганду активного та здорового способу життя та ідей олімпізму - один із напрямів громадської роботи
«Кока-Кола» в Україні. Глобально компанія Кока-Кола прагне до того, щоб змінити пасивний спосіб життя. Тому одним із завдань діяльності компанії є підтримка та розвиток проектів, спрямованих на розвиток активного способу життя, серед молоді, зокрема.
Кока-Кола – компанія, що завжди дарує позитивні емоції та унікальні можливості. Спільно з організаторами, партнер Чемпіонату – компанія «Кока-Кола Україна», підготувала цікаву програму для вболівальників та гостей Чемпіонату. Кока-Кола пропонує юним гостям не лише насолоджуватися захоплюючими спортивними змаганнями, але й самим спробувати свої можливості у легкій атлетиці у доступній ігровій формі. Щодня, з 10 по 14 липня 2013 року, з 16.00 до 20.00 будуть проходити змагання з Дитячої легкої атлетики з Соса-Соla. Активація від партнера Чемпіонату буде проводитись перед РСК «Олімпійський» біля пам’ятника Сергію Бубці. Таким чином, учасники легкоатлетичних ігор отримають альтернативу проведенню вільного часу на вулиці та залучаться до активного способу життя, що повністю відповідає баченню майбутнього для української молоді компанією «Кока-Кола Україна».

«Популяризація активного способу життя є одним із стратегічних завдань Компанії Кока-Кола, що працює в понад 200 країнах світу. У 115 з них Компанія підтримує більше 280 програм фізичної активності. В Україні вони спрямовані на широке залучення підростаючого покоління до активного способу життя. Легка атлетика - один з найдоступніших та наймасовіших видів спорту. Тому Кока-Кола намагається прищепити з дитинства інтерес до цього виду рухової активності. Приємно розуміти, що наші інтереси поділяються ІААФ, і спільними зусиллями з такими авторитетними партнерами ми створюємо можливості для активного розвитку молоді. Наша співпраця в рамках проведення Чемпіонату є гарним прикладом для наслідування рештою міжнародних профільних організацій», - зазначає Генеральний директор Компанії «Кока-Кола Україна» Уолтер Гордон.

Повністю підтримує партнера Чемпіонату і срібна призерка Олімпіади в Пекіні, Директор Юнацького чемпіонату світу ІААФ 2013 Ірина Ліщинська: «Особисто мені хочеться, щоб діти та підлітки прийшли на стадіон, і після змагань у них з'явилося бажання піти займатися легкою атлетикою. Спорт - це майбутнє. Тільки здорова нація і здорове покоління може реалізувати будь-які плани. Я хочу, щоб спорт проник в життя і змінив менталітет людей. Все починається з мрії і бажання. Такі зустрічі з дітьми - це перший крок, щоб вони почали займатися спортом».

Під час занять та змагань з Дитячої легкої атлетики з Соса-Соla юні відвідувачі Чемпіонату запрошуються до різноманітних легкоатлетичних вправ, які будуть виконуватися під контролем досвідчених тренерів з легкої атлетики. Дитяча легка атлетика з Coca-Cola проводиться у змагальній формі як серед команд, так і в індивідуальному порядку. Тренери визначають вимоги до виконання індивідуальних вправ відповідно віку та координаційних можливостей учасників. Загалом же, індивідуальні та командні змагання з легкої атлетики покликані розвинути у підростаючого покоління бажання вести активний, рухливий спосіб життя, зробити його більш жвавішим і насиченим.
Надзвичайно важливо, що такі події як Юнацький чемпіонат світу ІААФ з легкої атлетики активно підтримуються як на рівні держави та неурядових організацій, так і соціально-відповідальними компаніями. Це свідчить про те, що шлях до здорового способу життя для української молоді відкрито.

Довідкова інформація:

Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики ІААФ, восьмий за ліком, проходитиме 10 - 14 липня у Донецьку (Україна) на базі регіонального спортивного комплексу «Олімпійський».
Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики ІААФ організовується раз на два роки серед юнаків та дівчат до 17 річного віку включно.
Перший Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики пройшов у 1999 році у місті Бидгощ (Польща), останню юнацьку світову першість у 2011 р. приймав Ліль (Франція). Окрім того Чемпіонат у свій час приймали такі країни, як: Італія, Угорщина, Чехія, Канада та Марокко.
Участь у змаганнях в Донецьку візьмуть не менше 1 652 атлета 1996-1997 рр. народження (рекорд за кількістю учасників юнацьких першостей), які боротимуться за 120 комплектів нагород у 40 легкоатлетичних дисциплінах. Чемпіонат світу відвідають також більше 750 офіційних представників – судді, тренери, представники федерацій-членів IAAF. Загалом, за попередніми підрахунками, Чемпіонат прийме 2 367 гостей.
Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (ІААФ; англ. International Association of Athletics Federations; IAAF) - всесвітня керуюча організація у легкій атлетиці. Була заснована в 1912 році на першому конгресі в Стокгольмі, Швеція. На 2012 рік членами IAAF є 212 країн (на 3 країни більше, ніж у ФІФА, і на 20 представників більше, ніж в ООН). З 1933 року штаб-квартира організації знаходиться у Монако Президент Асоціації - Ламін Діак (Сенегал). Віце-президентом IAAF є легендарний донецький рекордсмен зі стрибків з жердиною Сергій Бубка.

Компанія Кока-Кола, найбільший у світі виробник напоїв, дарує споживачам свіжість більш ніж 500 газованих та негазованих напоїв. Окрім Coca-Сola, найдорожчого бренду у світі, до портфоліо Компанії входять такі бренди, як Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply and Georgia та Del Valle.
Глобально, Компанія Кока-Кола - постачальник №1 газованих напоїв, кави, соків та соковмісних напоїв. Ми маємо найбільшу систему дистрибуції по всьому світу, споживачі більш ніж у 200 країнах світу насолоджуються нашими напоями, споживаючи 1.7 мільярда порцій на день. Беручи на себе зобов’язання щодо стійкого розвитку суспільства, наша Компанія спрямовує свою діяльність на ініціативи щодо зменшення наслідків діяльності людства, підтримує активний, здоровий спосіб життя, створює безпечне середовище для наших колег та партнерів, сприяє підвищенню економічного розвитку суспільств на ринках, де здійснює діяльність Компанія. Разом з нашими колегами-ботлерами ми входимо до 10 найбільших роботодавців, об’єднуючи більш ніж 700,000 працівників системи Coca-Cola.
Одним із напрямків громадської роботи в Україні компанія «Кока-Кола» вважає підтримку громадських заходів, спрямованих на пропаганду активного способу життя та ідей олімпізму.
Для більш детальної інформації щодо нашої Компанії, будь ласка, відвідайте нашу сторінку на www.thecoca-colacompany.com