Сумлінно сплачуєш податки – отримай бонус

Фахівці ДПІ Голосіївського району підсумували автоматичне відшкодування податку на додану вартість.

З початку року загальна сума ПДВ, яка була відшкодована платникам Голосіївського району становить більше 76 млн. гривень. Відшкодування податку на додану вартість у автоматичному режимі складає майже 12 млн. гривень. Загалом, критеріям для автоматичного відшкодування ПДВ відповідали 8 підприємств району.

Це саме ті підприємства, котрі відповідають вимогам, які передбачені статтею 200 Податкового кодексу України. А саме: відсутність податкового боргу, відсутність процедури банкрутства у судовому порядку, середній рівень заробітної плати на підприємстві повинен у два з половиною рази перевищувати мінімальний встановлений законодавством рівень, чисельність працюючих має перевищувати 20 найманих осіб, а підприємство повинно знаходитись за місцем реєстрації.

Автоматична система відшкодування ПДВ є позитивною тенденцією, оскільки дозволяє Міністерству доходів і зборів здійснювати в оперативному режимі своєчасне відшкодування ПДВ сумлінним платникам, а також стимулює представників бізнесу до соціально відповідальної поведінки, яка дозволяє отримати економічний ефект без зайвих труднощів.

Нагадаємо, що процедура автоматичного відшкодування ПДВ та критерії відбору компаній для його отримання регламентуються статтею 200 Податкового кодексу України.