pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

«Кредобанк» та «Укргазбанк» запобігають онлайн-шахрайствам

На початку вересня фахівці Департаменту банківської безпеки «Кредобанку» попередили спробу викрадення 680 тисяч гривень з рахунку клієнта банку – одного з українських підприємств. Завдяки оперативній та злагодженій взаємодії фахівців «Кредобанку» та «Укргазбанку» спроба крадіжки не вдалася, а зловмисники були затримані та передані правоохоронним органам.
Так, після виявлення несанкціонованого переказу коштів з рахунку через систему «Інтернет-клієнт-банк», що був проведений із зареєстрованої в Німеччині ІР-адреси на рахунок іншої фірми, спеціалісти банківської безпеки «Кредобанку» відразу звернулися до колег з «Укргазбанку» з проханням терміново заблокувати платіж. Того ж дня до одного з відділень «Укргазбанку» в Одесі звернулися особи, що представилися керівниками фірми, із заявкою на видачу коштів. При перевірці документів зловмисники спробували втекти, але були затримані службою банківської безпеки «Укргазбанку» та передані працівникам міліції.
Як з’ясувалося, «керівник» фірми виявився раніше засудженим громадянином України з підробленими документами. За його словами, ще навесні 2013 року він разом із «друзями» зареєстрував за чужим паспортом фірму для переведення безготівкових коштів в готівкові. Наразі працівниками слідчого відділу Приморського РВ ОМУ ГУ МВС України проводяться відповідні слідчі дії та оперативно-розшукові заходи для виявлення інших злочинних дій групи.
«Злочин вдалося відвернути лише завдяки надійній роботі банківських систем протидії шахрайству та чіткій оперативній взаємодії між службами безпеки банків, – говорить директор департаменту банківської безпеки «Кредобанку» Олександр Горінов. – Щиро дякую колегам з «Укргазбанку» за співпрацю, результатом якої стало збереження коштів клієнта та затримання зловмисників. Лише чітка та швидка взаємодія між банками є запорукою успіху в боротьбі з шахрайством».
Виявлення та затримання шахраїв стало можливим завдяки постійному контролю за платіжними операціями в банку та їх аналізом на предмет ризиків шахрайства. Для цього в «Кредобанку» впроваджено розроблений фахівцями банку спеціальний програмно-технологічний засіб, що дозволяє аналізувати в реальному часі документи, які надходять по системі «Інтернет клієнт-банк», на предмет ризиків шахрайства, а також інформувати клієнтів про операції за рахунком. Ця система вже неодноразово попереджала шахрайські операції. Зокрема, лише протягом вересня в банку було автоматично зупинено кілька шахрайських трансакцій на загальну суму понад 400 тис. грн.

Похожие пресс-релизы