pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

«Київстар»: Україна має унікальний шанс запустити одночасно послуги 3G і 4G

24 липня 2014 р.

м. Київ

«Київстар»: Україна має унікальний шанс запустити одночасно послуги 3G і 4G

Указ Президента України «Про забезпечення умов для впровадження сучасних телекомунікаційних технологій» відкриває можливості для розвитку швидкісного зв’язку нового покоління 3G в Україні. Проте тільки за умови створення прозорих механізмів конкурсу та подальших конкретних кроків та рішень регулятора можна розраховувати на швидкий розвиток послуги в країні.

Для ефективного впровадження послуги телеком-операторам необхідно працювати з одним партнером – Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), а не змушувати операторів домовлятись про умови конверсії з Міністерством оборони України напряму, як це пропонується зараз.

«Ми розуміємо, що Міністерству оборони України потрібні кошти для проведення конверсії, і ми готові їх заплатити, але нехай ця сума буде включена до загальної вартості ліцензії, – коментує Андрій Осадчук, директор з регуляторно-правового забезпечення «Київстар». – При цьому вартість ліцензії повинна бути прозорою та єдиною для всіх операторів. Також ми вважаємо, що оператори можуть одразу сплатити вартість ліцензії, в яку вже має бути включено вартість робіт з конверсії радіочастот, а не розтягувати ці платежі на декілька років».

Національний телеком-оператор «Київстар» вважає, що загальна вартість ліцензії, включаючи вартість конверсії, не повинна перевищувати 1 млрд грн. для кожного учасника конкурсу. Якщо вартість ліцензії буде завищеною, то це неминуче призведе до затягування строків робіт з розгортання національних мереж 3G і значного підвищення вартості послуг 3G для абонентів, отже стане на заваді швидкому розвитку послуг нового покоління у країні. Крім того, це може уповільнити позитивний ефект у вигляді зростання ВВП, яке очікується в результаті запуску послуги.

Значний вплив на розвиток 3G матиме проведення конкурсу на отримання ліцензії. Для того, щоб ця процедура була проведена коректно, регулятору слід прозоро забезпечити участь тільки тих операторів, які здатні організаційно, технічно та фінансово впровадити національне 3G покриття.

Також в Указі Президента говориться «про створення економічних передумов для розвитку національної інформаційної інфраструктури та ресурсів, впровадження новітніх технологій у зазначеній сфері, формування повноцінного інформаційного суспільства». Досягнути цього можливо, якщо одночасно із проведенням тендерів на частоти для швидкого запуску 3G розпочати запровадження технологічної нейтральності, а також прийняти принципове рішення про розвиток технології зв’язку 4G/LTE.

«Сьогодні обладнання більшості телеком-мереж дозволяє одночасно надавати послуги різних стандартів і технологій. В України є унікальний шанс запустити одразу послуги 3G і 4G. Це можливо за умови проведення конкурсу на частоти діапазону 2100 МГц і одночасного запровадження принципу технологічної нейтральності. Це забезпечить стрімкий розвиток зв’язку нового покоління в Україні», – додав Осадчук.

Дізнавайтеся новини першими на офіційній твіт-сторінці «Київстар»

Довідка про «Київстар»

«Київстар» – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій. Послугами оператора користується понад 25 млн клієнтів мобільного зв’язку і близько 800 тис. – широкосмугового інтернету.
Акціонери «Київстар» – міжнародна група VimpelCom Ltd. (Нідерланди), володіє телекомунікаційними активами у країнах СНД, Європи, Азії, Африки та Північної Америки. Акції компанії знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.
Мобільна мережа «Київстар» – одна з найкращих у Європі, і охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських та річкових узбереж.
Волоконно-оптична мережа «Київстар» для швидкісної передачі даних має загальну довжину понад 46 тисяч кілометрів, і ємність зовнішніх каналів понад 620 Гбіт/с. Оператор надає послуги міжнародного роумінгу в 195 країнах на 5 континентах.
«Київстар» понад 16 років працює в Україні, і є найбільшим платником податків, а також одним з найкращих роботодавців і соціально відповідальною компанією.

За додатковою інформацією звертайтеся: [email protected] www.kyivstar.ua

Похожие пресс-релизы