pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Асоціація виробників мінеральних та питних вод України представила тенденції ринку води у 2015 році

Відбулась зустріч представників виробників мінеральних та питних вод України та представників найбільших торговельних мереж України, організатором якої виступила Асоціація виробників мінеральних та питних вод України з нагоди Всесвітнього дня води.

Метою заходу стало ознайомлення виробників мінеральних та питних вод України, експертів та представників торговельних мереж України з основними тенденціями ринку води в Україні у 2015 році, а також обговорення питання контролю якості та зміни в контексті відносин між контролюючими установами та виробником.

В рамках першої частини зустрічі активно обговорювалися питання про основні підсумки програми ООН «Вода для життя» та поточні тенденції розвитку галузі виробництва фасованих вод у світі та Україні. Була представлена концепція Natural Mineral Water в світі, в Європі та в Україні, унікальність та різноманітність запасів України природної мінеральної води. Велику увагу було приділено і питанню захисту існуючих джерел природних мінеральних вод та оцінці перспектив видобутку з нових родовищ.

За результатами глобального дослідження найбільшим із ризиків для жителів планети у майбутньому експерти називають водну кризу. Про це у своїх висновках зазначила Стрикаленко Тетяна Василівна, почесний президент Асоціації. Лише 1 із 3 жителів планети вживає якісну питну воду, про що свідчать дослідження програми ООН «Вода для життя». При цьому майже 70% води використовується для сільського господарства, 20% - для промисловості і лише 10% потребують домогосподарства. За оцінками експертів, споживання води обробною промисловістю до 2050 року зросте на 400%.

При цьому у своїй доповіді Тетяна Стрикаленко зазначила позитивну динаміку споживання бутильованої питної води, що за останнє десятиліття збільшилось як у світі загалом, так і в Україні зокрема. Так, тенденція споживання води українцями виросла більш ніж у 5 разів – із 8 до 42 літрів однією особою на рік.

Анатолій Борисович Шапран, гідрогеолог, старший науковий співробітник Українського державного геологорозвідувального інституту, представив концепцію Natural Mineral Water в світі, в Європі та в Україні та зробив доповідь про унікальність України по запасах і різноманітності природної мінеральної води. За даними ДВП «УкрГеоінформ» тільки 8% від розвіданих запасів природних мінеральних вод України успішно застосовують при лікуванні у санітарно-курортних закладах або розливають в пляшки. Тому природні ресурси України дають змогу значно ширше організувати комплексне використання мінеральних вод для забезпечення як бальнеологічних потреб населення, так і для експорту бутильованної природної мінеральної води.

Під час другої частини заходу експерти, провідні виробники та представники торговельних мереж України обговорили тему відносин між виробниками і торговельними мережами, розподіл відповідальності перед споживачем за якість і безпечність харчового продукту та питання відміни обов’язкової сертифікації системи управління безпечністю та якістю харчових продуктів.

Виконавчий директор Асоціації Оксана Бамбура зазначила: «Наразі відбувається реформування галузі виробників та реалізаторів харчових продуктів. Так, після набуття чинності ЗУ «Про безпечність та якість харчових продуктів» виробник та реалізатор харчових продуктів мають нести повну відповідальність за свій продукт, а залучення третьої сторони відбуватиметься на добровільній основі. Стане непотрібним одержання висновків санітарно-гігієнічної експертизи, видача декларацій виробника та сертифікатів відповідності».

Світлана Семенівна Березова, провідний аудитор систем менеджменту органу сертифікації «ПРИРІСТ» - член DQS–Group, представила основні відмінності між системами управління якістю та безпекою харчових продуктів, такі як: ISO 9000, та ISO 22000, FSSC 22000 та існуючою донедавна процедурою сертифікації харчової продукції в Україні. За її словами, процеси виробництва цих продуктів мають бути під постійним наглядом і контролем, для чого на підприємствах варто впровадити системи управління безпечністю та якістю харчових продуктів на всіх етапах виробництва.

Детальна інформація за кожною з тем у рамках зустрічі буде надана членам та експертам Асоціації виробників мінеральних та питних вод України додатково.

Похожие пресс-релизы