Компанія Event Envoy виступила офіційним івент-провайдером конференції «Дні інформаційного суспільства-2015»

19-20 травня в Києві відбулась щорічна науково-практична конференція за міжнародної участі «Дні інформаційного суспільства-2015», для організації якої було обрано компанію Event Envoy – професійного оператора конференц-сервісу.

В ході конференції Були проведені три круглих столи на теми: «Державна політика в умовах інформаційної війни», «Сервісна держава: перспективи для України» та «Інтернет і права людини».

Основні проблеми, яким була присвячена конференція, стосувалися трьох напрямків: розвитку інформаційного суспільства, електронного урядування, а також інформаційної безпеки.

Процес електронного урядування, який на сьогодні в Україні знайшов своє відображення в Коаліційній угоді, Стратегії сталого розвитку «Україна-2020» та програмі діяльності уряду, передбачає в першу чергу визначення і закріплення відповідних нормативно-правових актів та залучення до цього процесу не тільки державних службовців, але й бізнесу і громадськості. Цей процес спрямований на підвищення ефективності діяльності органів влади, надання якісних і оперативних послуг населенню, впровадження сучасних норм демократії, зменшення корупційної складової. Саме тому електронне урядування стосується майже кожної з 62 реформ, які передбачені Стратегією сталого розвитку.

Дмитро Шимків, Заступник Глави Адміністрації Президента України у своєму виступі в рамках конференції повідомив, що зараз впроваджується ініціатива для забезпечення прозорості та підвищення ефективності роботи державних органів. В рамках впровадження ініціативи Президента «Цифрова Україна» вже ухвалений та підписаний закон про відкриті дані, що є суттєвим кроком на шляху до розбудови інформаційного суспільства, вільного розповсюдження суспільно важливої інформації та перетворення інформації на знання.

Наступним кроком має стати розбудова електронної демократії та діалогу між державою та громадянином. В Раді до 2-го читання готується президентський законопроект про електроні звернення та петиції. «Найближчим часом ми плануємо запустити систему подання електронних петицій до Президента», – підкреслив Дмитро Шимків.

В свою чергу, Артем Біденко, Заступник Міністра інформаційної політики України зазначив, що органи державної влади все ще відстають від соціуму в процесах інтеграції в сучасне інформаційне суспільство. Однак, саме інструменти мобільної комунікації мають стати основою для реформ Уряду, сприяти змінам інвестиційного клімату та просувати Україну в світі.

Захід організовано з ініціативи Національної академії державного управління при Президентові України, за підтримки спільної програми Ради Європи і Європейського Союзу «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні» (Офіс Ради Європи в Україні), «Google Україна», Українсько-турецького культурного центру «Сяйво».

Довідка
Event Envoy являється спеціалізованим агентством з організації та проведення заходів різного масштабу. Багаторічний досвід команди в поєднанні з інноваційним підходом, безперервним вдосконаленням методик і технологій підготовки заходів - три кити, на яких базується наша робота.

www.eventenvoy.com.ua
www.envoyevent.com.ua