pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Чому українське небо закрите для більшості українців?

8 липня відбулася прес-конференція на тему: «Криза авіаційної галузі: олігархат остаточно закриває небо для народу України. Що робити?», в ході якої представники Асоціації підприємств авіаційної галузі України проаналізували ситуацію на поточний момент. Зокрема, обговорювалися проблеми безпеки польотів, неадекватно високих цін на квитки, неналежна якість наземного обслуговування, як ознаки неефективного управління галуззю. Протягом року не було зроблено жодного кроку до наближення до європейських норм. В наслідок чого була згорнута робота єдиного лоукоста, що працював в Україні. І завдяки зусиллям керівництва авіаслужби, жоден інший лоукост не бажає зайти на непевний українських авіаринок.

Після ряду звернень фахівців та громадськості, голову авіаційної служби України розпорядженням Кабінету Міністрів № 658-р від 1 липня було відсторонено від виконання обов'язків. Але приватна авіакомпанія МАУ продовжує утримувати тотально-монопольне становище в країні, що ставить під загрозу національну безпеку. А відсторонений від обов'язків Д. Антонюк продовжує перебувати на робочому місці, фактично ігноруючи постанову Кабміну.

Коментуючи ситуацію, що нищить національну авіагалузь, Президент авіакомпанії UМ Air Родріг Мерхеж зокрема зазначив, що ще у грудні 2014 року була порушена кримінальна справа, та громадськість не має відомостей, хоча б щодо попередніх результатів: «На сьогоднішній день скільки перевіряли Антонюка, жодного разу офіційно не оприлюднювалися результати перевірок. А середній клас України, якого дії Антонюка вже позбавили можливості літати за адекватними цінами, має право знати, чи є корупційна складова в його діях», – зазначив Родріг Мерхеж.

Льотний директор авіакомпанії «Хорс» Олексій Овчинников навів дані неадекватної лояльності Державіаслужби саме до компанії Майберга-Коломойського: «МАУ – єдина авіакомпанія, якій дозволили відстрочити борг перед спецфондом. Всі інші компанії віддали у бюджет 100 мільйонів гривень, а від МАУ 47 мільйонів не поступило. Незважаючи на борги, МАУ продовжує отримувати дозвільні документи. Будь-якій іншій авіакомпанії при таких боргах жодного продовження чинності сертифікатів не було б».

Представники Асоціації підприємств авіаційної галузі України одностайно вважають, що цю ситуацію можна вирішити ратифікацією профільного договору між Україною та Європою щодо «відкритого неба». «Введення європейських норм в українську авіацію дозволить вивести галузь з кризи та гарантує доступність і безпеку польотів», – підкреслив голова Асоціації Микола Марченко.

Похожие пресс-релизы