pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Яка економічна стратегія потрібна Україні та де знайти для неї фінансування: експерти шукатимуть спільне рішення

Другий Київський міжнародний економічний форум дасть відповідь на те, що необхідно для швидкого економічного зростання України

Мета другого Київського міжнародного економічного форуму (КМЕФ), що відбудеться в столиці України 8 жовтня 2015 року, — визначити, які саме структурні зміни потрібні для швидкого економічного зростання України. Експерти солідарні в тому, що першочергове завдання — сформувати єдину стратегію розвитку та визначитися із джерелами фінансування реформ. Різні аспекти цієї проблематики будуть розглянуті під час чотирьох панельних дискусій на КМЕФ-2015.
Окрема дискусія буде присвячена економічній доктрині та промисловій політиці України. В ній братимуть участь провідні економічні експерти, серед яких норвезький економіст Ерік Райнерт, професор Техаського університету Джеймс Гелбрейт, віце-президент Європейського центру з питань підприємництва Єжи Квецинський, професор Міжнародного інституту управлінського розвитку Артуро Бріс та інші. Зокрема, вони обговорюватимуть такі питання, як співвідношення регуляції й дерегуляції для створення конкурентоздатної економіки, та розглянуть міжнародні приклади промислової політики, на які варто звернути увагу українській владі.
Коли мова йде про стратегічні плани, вкрай важливо досягти спільної позиції влади, бізнесу та суспільства. Адже Україна за роки незалежності мала чимало варіантів програм розвитку, які продукували Кабінет Міністрів, Адміністрація Президента, політичні партії й експертне середовище. При цьому поступ України вперед є слабким, за показниками ВВП ще не досягнуто навіть рівня 1990 року. Вкрай важливе питання формування єдиної стратегії реформ буде обговорено під час дискусії «Битва економічних стратегій чи одна спільна стратегія?» .
Очевидно, що однієї лише стратегії для економічного зростання недостатньо — необхідне відповідне фінансування. Прискорити процес розвитку української економіки можуть кошти від міжнародних фінансових організацій. Можливості використання кредитних коштів, вплив вимог міжнародних фінансових інституцій на макроекономічну та мікроекономічну ситуацію в Україні та інші суміжні питання обговорюватимуться під час панельної дискусії «Міжнародна фінансова допомога Україні — чи перезапустить вона економіку?». У дискусії візьмуть участь, серед інших, постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше та управляючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж.
Для фінансування проектів розвитку має працювати банківська система. До початку 2000-х років в Україні було сформовано дуже ефективну й привабливу банківську систему, за рахунок якої було заведено великий обсяг кредитних ресурсів у корпоративний та споживчий сектори. Разом із сприятливою для українського експорту зовнішньою кон’юнктурою відбувалося активне зростання економіки. Однак це призвело до погіршення управління ризиками та до низької якості кредитних портфелів. Результати проявилися в період глобальної кризи 2008–2009 років, коли короткі спекулятивні гроші були швидко виведені з українського ринку. Локальна криза на ринках СНД, яка розпочалася у 2014 році, призвела до ще більшого загострення проблеми. Українська банківська система практично припинила виконувати свою функцію кредитування бізнесу й увійшла в перманентну кризу, тягнучи за собою донизу загальну економічну ситуацію. Пошук способів відродити банківську систему в Україні стане лейтмотивом дискусії «Джерела фінансування проектів розвитку: як відродити банківську систему». В її рамках також буде розглянута доцільність створення банку поганих кредитів та банку розвитку. Останнє питання викликало бурхливе обговорення під час публічної дискусії у рамках підготовки до КМЕФ-2015.
Загалом, програма другого Київського міжнародного економічного форуму складатиметься з пленарного засідання та 11 панельних дискусій. У форумі братимуть участь кілька десятків авторитетних іноземних та українських спікерів: відомі економісти й реформатори, представники великих міжнародних компаній, громадські діячі, члени Кабінету Міністрів та депутати Верховної Ради України тощо.
Реєстрацію на КМЕФ-2015 вже відкрито. Стежте за новинами на сайті форуму та на офіційній сторінці у Facebook.

Київський міжнародний економічний форум (Kyiv International Economic Forum, KIEF) — постійно діючий майданчик для формування стратегії економічного розвитку України. Орієнтований на організацію діалогу експертів, бізнесу та влади, запозичення кращого світового досвіду, створення «дорожньої карти» розвитку та сприяння конвертації ідей у реальні дії.
Перший KIEF відбувся 2 жовтня 2014 року за участі більше 50 експертів, 120 представників міжнародних і національних ЗМІ та 550 учасників.
www.forumkyiv.org

Похожие пресс-релизы