pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Як далі жити співвласникам багатоквартирного будинку?

Україна зробила крок назустріч вирішенню проблеми безгосподарності багатоквартирних будинків. Зокрема, набрав чинності Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Тож, чого чекати співвласникам квартир у таких будівлях?

У процесі масової приватизації існуючого житлового фонду більшість українців отримали в індивідуальну власність квартири, які раніше вважалися державними. Приватизація пройшла досить швидко і без особливих ускладнень. Людям подобалось відчувати себе власниками нерухомості, отримання можливості купівлі-продажу житла і розпорядження ним на свій розсуд. Водночас виникла серйозна проблема. Квартири стали приватною власністю, а будинки в цілому виявилися без господаря, хоча в Законі «Про приватизацію державного житлового фонду», прийнятому ще в 1992 році, чітко визначено, що власники квартир у багатоквартирному житловому будинку є співвласниками загальнобудинкових систем і приміщень. Зокрема, це стосується огороджувальних будівельних конструкцій, внутрішньобудинкових інженерних систем і обладнання, допоміжних приміщень, сходових клітин, прибудинкових територій. Тобто всі квартировласники одного будинку є співвласниками всього будинку в цілому і несуть загальну відповідальність за його технічний стан.

Реалізація прав на спільну власність вимагала створення певних організаційних форм об'єднання співвласників у єдиний колектив. У світовій практиці такими формами стали кондомініуми. Вперше вони були створені в США у 40-х роках минулого століття. За багато років існування кондомініуми показали свою високу ефективність як дієва форма управління колективною власністю багатоквартирних будинків. У нашій країні їхнім аналогом стали об'єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Алекс Гор

Подробиці: http://osbb.jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/jak-dal-zhiti-spvvlasni...

Довідка:
Компанія "Данфосс ТОВ" (Україна) є українським підприємством з 100% іноземним капіталом. Вона створена у 1997 році і реалізує продукцію датського концерну Danfoss A/S – світового лідера в області енергозбереження. Danfoss пропонує енергозберігаюче обладнання для обліку та регулювання енергоспоживання, а також холодильне обладнання і автоматику для комерційного і промислового застосування.

Контакти:
[email protected]
www.heating.danfoss.ua
Тел.: +38 044 461 87 02

Похожие пресс-релизы