«Хенкель» демонструє упевнений ріст продажів та прибутків у третьому кварталі

Плановий показник росту прибутку на привілейовану акцію за рік у цілому підвищено

• Обсяг продажів зріс на 8,4% до 4 590 мільйонів євро (органічне зростання: +3.2%)
• Операційний прибуток* збільшився на 12,3% до 778 мільйонів євро
• Рентабельність обороту* збільшилась на 0,5 процентних пункти до 16,9%
• Прибуток на привілейовану акцію* (EPS) збільшився на 11,1% до 1,30 євро
• Упевнене зростання обсягу органічних продажів на ринках, що розвиваються: +6,5%

Дюссельдорф – «Незважаючи на тривалі складні ринкові умови, компанія «Хенкель» продемонструвала високі показники діяльності у третьому кварталі. Значне зростання продажів простежувалось у всіх бізнес-підрозділах компанії, і нам вдалося помітно покращити рентабельність. Завдяки високому органічному зростанню продажів на ринках, що розвиваються, частка цього сегменту у загальному зростанні продажів компанії знову виявилася вищою за середній показник. На розвинених ринках спостерігалася позитивна динаміка, особливо завдяки високій результативності в Північній Америці. У цьому регіоні наш бізнес зростав уже третій квартал поспіль», – зазначив головний виконавчий директор компанії «Хенкель» Каспер Рорстед (Kasper Rorsted). «Скоригований операційний прибуток та скоригована рентабельність обороту досягнули рекордних рівнів у третьому кварталі, а всі бізнес-підрозділи відзвітували про зростання прибутку до вирахування відсотків та податків, а також вищу скориговану рентабельність обороту, ніж у минулому році».

«Висока результативність за підсумками третього кварталу у складних та мінливих ринкових умовах показує нашу можливість адаптуватися до складного економічного середовища. Ключовими факторами нашого успіху залишаються оперативність та гнучкість, що підтверджує вірність нашої стратегії адаптації та подальшого спрощення наших структур та процесів відповідно до мінливих умов ринку».

Плановий показник росту прибутку на привілейовану акцію збільшено
«Хенкель» визначила прогноз щодо росту органічних продажів та підвищила плановий показник прибутку на привілейовану акцію на 2015 фінансовий рік: «Наразі ми очікуємо, що органічне зростання продажів у 2015 р. становитиме 3 відсотки. Ми і надалі очікуємо підвищення планового показника скорегованої рентабельності обороту приблизно до 16,0 відсотків, а також зростання скорегованого прибутку на привілейовану акцію на більш як 10 відсотків».

Показники продажів і прибуток в третьому кварталі 2015 року
У третьому кварталі 2015 р. обсяг продажів значно збільшився на 8,4 відсотка, до 4 590 мільйонів євро. Після коригування для врахування негативного впливу курсових різниць в розмірі 2,3 відсотка, приріст обсягу продажів склав 6,1 відсотка. Органічне зростання продажів, за вирахуванням впливу курсових різниць і придбань / продажів – досягнуло 3,2 відсотка.

Підрозділ «Миючі та чистячі засоби» продемонстрував високе зростання органічних продажів на 5,5 відсотка. Зростання органічних продажів бізнес-підрозділу «Косметика» склало на міцних 2,1 відсотка. Підрозділ «Клейові технології» також прозвітував про вагоме підвищення обсягу органічних продажів на 2,3 відсотка.

Скоригований операційний прибуток, з урахуванням, разових зборів, разових придбань та витрат на реструктуризацію, зріс на 12,3 відсотки з 693 мільйонів євро до 778 мільйонів євро. Опублікований операційний прибуток (EBIT) зріс на 10,4 відсотків із 603 мільйонів євро до 666 мільйонів євро.

Скорегована рентабельність обороту зросла на 0,5 процентних пункти до 16,9 відсотків. Опублікована рентабельність обороту збільшилася на 0,3 відсотка і досягла 14,5 відсотків.

Фінансові показники компанії «Хенкель» залишилися на рівні аналогічного кварталу попереднього року, тобто -11 мільйонів євро. Податкова ставка склала 24,6 відсотків (в аналогічному кварталі попереднього року цей показник становив 24,0 відсотки).

Скорегований чистий прибуток за квартал, після вирахування відсотків міноритарних акціонерів, зріс на 11,0 відсотків, із 508 мільйонів євро до 564 мільйонів євро. Опублікований чистий прибуток за квартал зріс на 9,8 відсотка, із 450 мільйонів євро до 494 мільйонів євро. Після відрахування відсотків міноритарних акціонерів на суму 10 мільйонів євро чистий прибуток зріс до 484 мільйонів євро (в аналогічному кварталі попереднього року: 440 мільйонів євро).

Прибуток на привілейовану акцію (EPS) зріс на 11,1 відсотків з 1,17 євро до 1,30 євро. Після коригування прибуток на привілейовану акцію збільшився на 10,9 відсотків, від 1,01 євро до 1,12 євро.

Співвідношення чистого оборотного капіталу до обсягу продажів зросло на 0,4 відсотки, у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року і склало 6,0 відсотків. Такий ріст було забезпечено здебільшого за рахунок придбання активів.

Henkel є міжнародною компанією; провідні бренди та технології належать трьом підрозділам компанії: Миючі та чистячи засоби (Laundry & Home Care), Косметика (Beauty Care) та Клейові технології (Adhesive Technologies). Компанія Henkel була заснована в 1876 році і зараз утримує ведучі ринкові позиції як в споживчому, так і в промисловому секторах, а найбільш відомими брендами є Persil, Schwarzkopf та Loctite. В Henkel працює близько 50,000 осіб, заявлені обсяг продажів складає 16,4 млрд. євро, а скоригований прибуток від основної діяльності в 2014 фіскальному році склав 2,6 млрд. євро. Привілейовані акції Henkel зазначені в німецькому фондовому індексі DAX.