pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

В Українському домі відбувся прес-брифінг на тему: «Українське кіно. 900 аргументів Кіностудії Олександра Довженка»

8 грудня в Українському домі відбувся прес-брифінг на тему: «Українське кіно. 900 аргументів Кіностудії Олександра Довженка».

На брифінгу обговорювалися питання щодо проблематики українського кіно: відсутність державного фінансування, заохочення інвесторів, актуальність сучасного українського кіно, перспективи розвитку кінематографу на найближчі роки та ін.

Спікерами брифінгу виступили українці, що зробили культурний внесок в розвиток України: Олесь Янчук, генеральний директор Національної кіностудії ім. О. Довженка, Народний артист України; Сергій Тримбач, голова Національної спілки кінематографістів України; Роман Балаян, кінорежисер, сценарист, продюсер, Народний артист України; Лариса Кадочникова, Народна артистка України; Євген Нищук, Народний артист України; Влада Литовченко, координатор проекту, голова Міжнародного фонду культурного співробітництва; Оксана Старак, автор ідеї проекту «Благословенна Україна. Традиції і сучасність»; Ігор Соколовський, продюсер проекту.

Оксана Старак, автор ідеї проекту «Благословенна Україна. Традиції і сучасність»: «На думку присвятити подію українському кіно наштовхнула складна ситуація, яка склалася на українському кіноринку після Революції Гідності і з початком війни на Донбасі. Як виявилося, крім російських серіалів, немає чого показувати. Проте у нас є прекрасна історія створення кіно, у нас є чудові кіностудії, у нас величезна кількість обдарованих режисерів, акторів, композиторів. У нас є база. У нас є Олександр Довженко.За майже 90 років свого існування кіностудія Олександра Довженка подарувала глядачеві величезну кількість прекрасних фільмів, виховала цілу плеяду талановитих режисерів, операторів, акторів, проте зараз переживає свої не найкращі часи».
Влада Литовченко, координатор проекту, голова Міжнародного фонду культурного співробітництва: «Сьогодні ми об’єднали людей, небайдужих до національного кінематографу. Національна кіностудія О. Довженка має неабиякий кінофонд, свою історію, цінну базу практики та базових освітніх процесів для передачі в сучасність. Сподіваюся, влада почує нас і надалі сприятиме та допомагатиме розвитку українського кіно».

Олесь Янчук, генеральний директор Національної кіностудії ім. О. Довженка, Народний артист України: «У кіностудії Довженко величезний потенціал, але, на жаль, вона сьогодні спить, вона чекає на рух, який може початися з появою якогось проекту, тобто, майбутнього фільму. Тому сьогодні ми говоримо про актуальність українського кіно».

Лариса Кадочникова, Народна артистка України: «Дякую організаторам за запрошення! Я згадала всі фільми, в яких я брала участь та мовби заново пережила ті миті свого життя».

Співорганізаторами заходу виступили: ДП «Український дім», Національна кіностудія художніх фільмів ім. О. Довженка, Міжнародний Фонд культурного співробітництва Влади Литовченко та Комунікаційне агентство MPR Communications Group.
Партнерами заходу є: ТМ «Гармонія», «Місто Автомобілів ВіДі АвтоСіті Аеропорт», Київський національний університет технологій та дизайну, Тарас Демкура, Anna Grinuk beauty concept та BOYKO BEAUTY SCHOOL.

Похожие пресс-релизы