ОТП Банк у десятці найбільш життєздатних банків за версією Forbes

З метою виявити банки з найвищою внутрішньою здатністю пережити період системної нестабільності видання «Forbes Україна» склало щорічний «Рейтинг життєздатності українських банків». За підсумками оцінки комплексу показників діяльності фінансових установ, ОТП Банк посів 10-е місце серед найнадійніших банків країни.
Згідно з рейтинговою методикою Forbes для оцінки надійності найбільших фінансових установ України використовуються традиційні фінансові показники, серед яких - індикатори ліквідності, рентабельності, капіталізації, розраховані на основі даних фінансової звітності банків станом на 01.01.2016, даних НБУ за підсумками трьох кварталів та звітності, що публікується АУБ, а також якісні оцінки безперебійності платежів, підтримки акціонерів і ризиків країн їхнього походження.
Посісти високу позицію в рейтингу ОТП Банку традиційно дозволила підтримка з боку акціонера - найбільшого банку Угорщини OTP Bank Plc., а оптимальні показники капіталу, ліквідності та якості кредитного портфеля закріпили цей результат.
Нагадаємо, за різними методиками оцінки ОТП Банк займає міцні позиції в групі лідерів. Так, в недавньому часі ОТП Банк був удостоєний шостої позиції рейтингу «Кращий банк 2015 року», проведеного фінансовим порталом «Мінфін»; став переможцем 17-го щорічного «Фінансового рейтингу газети «БІЗНЕС» у номінації «Найпрофесійніший банк»; посів 8-е місце в IV комплексному щорічному рейтингу «50 провідних банків України» за версією компанії «Фінансовий клуб»; посів 5-е місце в «Рейтингу наднадійності банків» за версією видання «Власний рахунок», а також інші нагороди.

Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк» - один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.
В Україні АТ «ОТП Банк» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «ОТП Факторинг Україна», ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг» та ТОВ «ОТП Кредит».
Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах Facebook, Vkontakte, Twitter і YouTube.