Що шукали мешканці Полтавської області на OLX в перший місяць 2016 року

Січень – не дуже активний період для торгівлі, адже першу частину місяця споживачі здебільшого відпочивають, доїдають новорічні салати й носять вечерю до кумів. Однак свята тривати вічно не можуть, і врешті-решт люди повертаються до несвяткового життя зі звичними споживчими потребами. Сервіс приватних оголошень OLX проаналізував, що шукали в мережі потенційні покупці в перший місяць 2016 року.

Як виявилося, на Полтавщині мешкають справжні поціновувачі велоспорту та велопрогулянок. Навіть у січні інтернет-користувачі області активно шукають в інтернеті велосипеди. Саме велосипед посів 1 місце в рейтингу пошукових запитів на OLX.

Полтавчани цікавляться технологічними новинками та гаджетами. Найпопулярнішими є пристрої компанії Apple. Так, на другому місці рейтингу пошукових запитів на OLX – смартфон iPhone 5s. У списку ТОП-20 різні моделі смартфонів iPhone зустрічаються 5 разів.

Також користувачів у січні цікавили планшети й ноутбуки. Окремої уваги заслуговує китайський бюджетний планшет Jeka JK, який посів 8 сходинку рейтингу.

Січневі морози змусили людей утеплюватися. Серед затребуваних зимових речей – шуба, куртка, чоботи, черевики. Зимові розваги не обходяться без санок, особливо для дітей: «санки» посіли 7 місце списку пошукових запитів. А майже весняна відлига спонукала користувачів шукати гумові чоботи – вони замикають 10-ку найпопулярніших пошукових звернень від користувачів OLX.

Очевидно, Полтавщина багата не лише не родючі чорноземи, а й на цінні скарби. Досить часто користувачі шукали на майданчику OLX металошукач.

ТОП-20 пошукових запитів на OLX серед мешканців Полтавської області:
1 Велосипед
19 Кросівки
20 Ноутбук

Довідка

OLX (раніше Slando) – сервіс оголошень №1 в Україні. Українська база сервісу налічує понад 10 млн. оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 3 млн. нових пропозицій. У середньому нове оголошення публікується кожну секунду. Сайт входить в топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців за даними компанії Gemius (Fusion панель, грудень 2015 року). Кожен другий інтернет-користувач з України відвідує сайт мінімум один раз на місяць.