pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Оновлено рейтинги АТ «Комерційний індустріальний банк»

24 травня 2016 року рішенням рейтингового комітету Рейтингового агентства "Стандарт-Рейтинг" оновлено рейтинги АТ «Комерційний індустріальний банк» (код ЄДРПОУ 21580639) за національною шкалою:
Довгостроковий рейтинг АТ «КІБ» за національною шкалою на рівні uaА, прогноз стабільний. Банк або окремий борговий інструмент з рейтингом uaA
характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.
Короткостроковий рейтинг АТ «КІБ» за національною шкалою Агентства на рівні uaK2, прогноз стабільний.
Рейтинг депозитів АТ «КІБ» на рівні ua2 за шкалою РА «Стандарт-Рейтинг», прогноз стабільний.

Рішення про оновлення кредитного рейтингу АТ «КІБ» прийнято відповідно до результатів аналізу підсумків роботи Банку за перший квартал 2016 року:

1. У першому кварталі поточного року АТ «КІБ» продовжував нарощувати ділову активність. Ключові балансові показники Банку за підсумками першого кварталу 2016 року продемонстрували такі темпи приросту:
активи зросли на1,92%;
обсяг кредитів та заборгованості клієнтів виріс на 10,56%;
зобов'язання збільшилися на 3,82%;
власний капітал зріс на 0,08%.

В активах АТ «КІБ» найвищі темпи приросту показали грошові кошти та їх еквіваленти, обсяг яких станом на 01.04.2016 в порівнянні з 01.01.2016 збільшився на 48,8%: з 21,463 млн. грн. до 31,937 млн. грн. Додатково Агентство звертає увагу на зміни в структурі активів Банку у першому кварталі 2016 року:
частка кредитів та заборгованості клієнтів Банку зросла на 5,71 п.п. до 73,06%;
частка коштів в інших банках знизилась до 6,61%;
частка грошових коштів та еквівалентів зросла з 7,87% до 11,5%.

Агентство вважає, що такі зміни в структурі активів АТ «КІБ» є позитивними, оскільки вони спрямовані на посилення ліквідності Банку, що є важливим чинником стабільності в поточних умовах діяльності. Одночасно позитивної оцінки заслуговує збільшення обсягів і частки кредитів в активах банку, у майбутньому це може позитивно відобразитись на процентних доходах Банку.

2. Регулятивний капітал АТ «КІБ» (Н1) за перший квартал 2015 року знизився на 0,13%, що суттєво не могло вплинути на значення Н1. За той же період норматив адекватності регулятивного капіталу Банку (Н2) зменшився на 5,42 п.п. до 46,29%. Не дивлячись на зменшення, Банк підтримував дуже високий запас Н2, навіть по відношенню до середнього значення цього нормативу по банківській системі. Високий рівень забезпеченості Банку регулятивним капіталом позитивно вливає на його кредитний рейтинг.

Нормативи ліквідності АТ «КІБ» станом на 01.04.2016 в порівнянні з 01.01.2016 зазнали наступних змін:
норматив миттєвої ліквідності (Н4) зменшився на 21,56 п.п. і склав 76,52%;
норматив поточної ліквідності (Н5) зменшився на 9,58 п.п. – до 84,13%;
норматив короткострокової ліквідності (Н6) зменшився на 32,64 п.п. і досяг позначки в 89,94%.
Таким чином, динаміка нормативів ліквідності Банку за підсумками першого кварталу 2016 року була негативною. Однак станом на початок другого кварталу поточного року всі три нормативи ліквідності АТ «КІБ» (Н4, Н5 та Н6) демонстрували високі значення у порівнянні з граничними значеннями нормативів, які встановлено НБУ.

3. За підсумками першого кварталу 2016 року прибуток Банку склав 117 тис. грн, що на 197,51% менше аналогічного показника 2015 року. Однією з причин суттєвого зниження прибутку є значний від'ємний результат від операцій з іноземною валютою.

Проте Агентство звертає увагу на те, що за перший квартал 2016 року Банк зміг збільшити НЕТТО-комісійний дохід на 800 тис. грн, та не допустив суттєвого зниження чистого процентного доходу. Втім, у складних економічних умовах першого кварталу 2016 року сам факт прибуткової роботи Банку заслуговує на позитивну оцінку.

Таким чином, у першому кварталі 2016 року АТ «КІБ» продовжував нарощувати ділову активність. На фоні зростання кредитів та заборгованості клієнтів, зобов'язань та активів Банк забезпечив дуже високий запас нормативу адекватності регулятивного капіталу, а також нормативу миттєвої ліквідності. Також станом на початок другого кварталу Банк забезпечив наявність суттєвого запасу за нормативами поточної та короткострокової ліквідності, а робота Банку в першому кварталі 2016 року залишалась прибутковою.

Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» (Україна)

Похожие пресс-релизы