pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

У третьому кварталі 2016 року ОТП Банк майже подвоїв фінансовий результат першого півріччя

Продовжуючи нарощувати прибуток, за результатами роботи в третьому кварталі 2016 року ОТП Банк зафіксував позитивний фінансовий результат у розмірі 402,8 млн грн. Таким чином, наростаючим підсумком з початку року чистий прибуток банку після оподаткування склав 874,2 млн грн.
Перш за все, в 3-му кварталі 2016 року ОТП Банк продовжив вести прибуткову операційну діяльність. Чистий процентний дохід АТ «ОТП Банк» в звітному кварталі склав 176,9 млн грн, накопичувальним підсумком з початку року досягнувши 1,610 млрд грн. Чистий комісійний дохід ОТП Банку в звітному кварталі склав 163,2 млн грн, на 58% поліпшивши результат аналогічного періоду минулого року (103,1 млн грн) і сягнув накопичувальним підсумком з початку року 521,5 млн грн.
У той же час, внаслідок покриття резервами кредитного портфеля в попередніх періодах в значному обсязі, в третьому кварталі не було потреби доформування резервів, що дозволило скоротити відрахування в резерви в порівнянні з другим кварталом.
За загальним депозитним портфелем ОТП Банку в 3-му кварталі зафіксовано значний приріст на 787 млн грн до 20 млрд грн - як за рахунок збільшення обсягу коштів юридичних осіб до 10,7 млрд грн (+ 548 млн грн за квартал), так і за рахунок нарощування залишків на рахунках фізичних осіб на 239 млн грн за квартал до 9,3 млрд грн.
Внаслідок списань і продажу безнадійних кредитів, обсяг загального кредитного портфеля ОТП Банку за результатами третього кварталу склав 23,5 млрд грн, скоротившись на 860 млн грн за квартал. Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб в звітному кварталі скоротився в порівнянні з попереднім кварталом на 405 млн грн і склав 15,2 млрд грн. Обсяг кредитів, виданих фізичним особам, скоротився до 8,3 млрд грн за рахунок скорочення на 455 млн у порівнянні з другим кварталом.
Активи ОТП Банку за підсумками 3-го кварталу 2016 року збільшилися на 1,2 млрд грн і склали 23,7 млрд грн.
«Після виконання плану докапіталізації ОТП Банк незмінно працює прибутково, і що дуже важливо, цей прибуток є результатом саме банківської діяльності. З одного боку, ми дуже активно кредитуємо, підписуючи до 50 нових лімітів на місяць, а з іншого, заручившись довірою клієнтів, впевненими темпами нарощуємо обсяг депозитного портфеля - як в розрізі фізичних осіб, так і в частині роботи з корпоративними клієнтами», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».
Регулятивний капітал банку на кінець третього кварталу склав 2,7 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу станом на 1 жовтня 2016 року зафіксувався на рівні 12,53% (за нормативного значення не менше 10%).
Показник поточної ліквідності банку станом на 1 жовтня 2016 року склав 59,93%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (не менше 40%).
Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк» - один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.
В Україні АТ «ОТП Банк» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал» та ТОВ «ОТП Лізинг».
Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах Facebook, Vkontakte, Twitter і YouTube.

Похожие пресс-релизы