pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Ігор Янковський привітав творців фільму «Школа №3» з перемогою на 67-му Берлінському кінофестивалі

Український документальний фільм «Школа №3», створений у копродукції з Німеччиною, отримав гран-прі в паралельній конкурсній програмі «Generation 14+» («Покоління 14+») на 67-му Берлінському міжнародному кінофестивалі. Меценат Ігор Янковський, який виділив грант на поїздку знімальної групи фільму до Берліну, привітав творців картини з успіхом.

«Я щиро радий і пишаюся, що Ваш талант, творче проникливе бачення драматичних подій на Сході України викликали емоційний відгук в умах та в серцях журі одного з найавторитетніших кінофестивалів світу, що і принесло заслужену нагороду Берлінале. Біль і співпереживання за долю людей, надія та очікування миру в Україні переплітаються в кадрах «Школи №3» - а ці почуття для мене мають велике значення», - зазначив Ігор Янковський.

Режисерами «Школи №3» стали німець Георг Жено та українка Єлизавета Сміт. Героями картини є підлітки з Миколаївки Донецької області, де влітку 2014 року цей населений пункт серйозно постраждав під час бойових дій за визволення Слов'янська. 13-річні хлопчики й дівчатка пережили війну, і у фільмі вони розповідають про своє життя, мрії та плани на майбутнє. Після прем'єри фільму в Берліні - в залі довго не вщухали оплески, а всі покази картини на кінофестивалі зібрали повні зали.

Незважаючи на те, що фільм «Школа №3» став єдиною стрічкою, що потрапила до офіційного конкурсу Берлінале, в цьому році наша країна як ніколи широко була представлена на престижному Берлінському кінофестивалі. Багато в чому це стало можливим завдяки тому, що благодійний Фонд Ігоря Янковського та ГО «Ініціатива заради майбутнього» підтримали ініціативу Держкіно України та Асоціації кіноіндустрії України створити повноцінний Національний стенд на найбільшому в світі Європейському кіноринку, який щорічно проходить в рамках Берлінського кінофестивалю.

Для цих цілей Ігор Янковський ще в листопаді 2016 року переказав на оренду стенду близько 450 тисяч гривень. Таким чином, Україна отримала можливість збільшити площу національного стенду з минулорічних 4 кв. метрів до 24 кв. метрів. Український національний стенд зі слоганом «Ukraine is Your Destination», не лише відрізнявся великою площею та унікальним дизайном, а й виконував функцію повноцінного «посольства» нашої країни в світі кіно. Протягом усього кінофестивалю він став майданчиком, на якому було проведено рекордну кількість зустрічей вітчизняних і зарубіжних кінематографістів, та навіть укладено декілька угод про копродукції.

Також, Фонд Янковського та ГО «Ініціатива заради майбутнього» традиційно профінансували поїздку до Німеччини для участі в роботі 67-го Берлінського кінофестивалю групи молодих кінематографістів. Серед яких - шість студентів Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенко-Карого та засновник Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Кирило Марікуца. Група студентів вперше отримала офіційне запрошення від дирекції Берлінале ознайомитися з роботою кінофестивалю, а Кирило виступив з лекціями в рамках спеціальної секції «Berlinale Talents 2017».

Крім того, на Європейському кіноринку пройшли покази українських фільмів: «Мустафа» (режисер Ахмед Саріхаліл), «Слуга народу 2» (режисер Олексій Кірющенко), «5 терапія» (режисер Аліса Павловська) «Мир Вашому Дому» (режисер Володимир Лерт ).

Спеціальною подією на кінофестивалі став показ документального фільму «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» режисера Аскольда Курова. Фільм розповідає про абсурдне звинувачення та незаконне засудження на 20 років в Росії відомого українського режисера.

Також, в рамках Берлінського міжнародного кінофестивалю традиційно відбулося урочисте прийняття з нагоди презентації українського кіно на 67-ому «Берлінале», організоване Асоціацією кіноіндустрії України за підтримки партнерів. Неформальна зустріч допомогла налагодити партнерські відносини між українськими та зарубіжними представниками кіноіндустрії, й зібрала більше 200 кінематографістів з різних країн світу, які насолоджувалися музикою у виконанні соліста української рок-групи «Marakesh» Марка Гриценка.

67-й Берлінський міжнародний кінофестиваль «Берлінале 2017» проходив з 9 по 19 лютого 2017 року в столиці Німеччини. Це міжнародний кінофестиваль категорії А, який вважається одним з найпрестижніших та найбільш відвідуваних кінофестивалів світу. Він орієнтований на прогресивний геополітичний кінематограф. Журі приділяє особливу увагу тому, щоб у фестивальній програмі були представлені фільми з усього світу, в тому числі фільми країн колишнього «Східного Блоку».

Тел.: +380 44 459 0304;
Факс: +380 44 459 0305;
E-mail: [email protected]
ВБФ ІГОРЯ ЯНКОВСЬКОГО «ІНІЦІАТИВА ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО»
БЦ «Горизонт Парк» корп. 1, 5 поверх
вул. Амосова, 12, м. Київ, 03680, Україна

Похожие пресс-релизы