pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Фонд Ігоря Янковського нагородив фіналістів V Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Україна-земля талантів»

17 червня 2017 року в Українському домі на Хрещатику відбулась урочиста церемонія нагородження учасників та переможців ювілейного V-го Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «УКРАЇНА – ЗЕМЛЯ ТАЛАНТІВ». Наймаштабніше українське дитяче творче змагання вже п’ятий рік поспіль проводиться за ініціативи та фінансової підтримки Благодійного фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього», щоразу залучаючи до творчого процесу сотні талановитих дітей з усієї України.

Протягом конкурсу на розгляд журі було надіслано 605 робіт юних митців віком від 5 до 17 років з 22 областей України: Волинської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, ‎Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської.

За кількістю надісланих на Конкурс малюнків лідером стала друга вікова категорія (9-13 років), діти якої надіслали 304 художні картини. Найактивнішими за творчими доробками були юні художники з міста Києва, Дніпропетровської, Одеської, Закарпатської, Донецької та Миколаївської областей. Загалом, творчий заклик Фонду Янковського підтримали 94 навчальних закладів, серед яких перше та друге місце зайняла Дніпропетровська область (Нікопольська міська школа мистецтв №1, що надіслала 40 робіт) та Київ (Центр позашкільної освіти Святошинського району, що надіслав 44 роботи своїх вихованців); третє місце зайняла Миколаївська дитяча художня школа з 31 художньою роботою.

«Вітаю з п’ятим ювілейним Всеукраїнським конкурсом дитячого малюнку! За п`ять років було організовано багато виставок переможців та фіналістів конкурсу, як в Україні, так і за кордоном, зокрема, в будівлі Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку. Таким чином усі бажаючи мали змогу подивитись на нашу країну очами дітей. Світ наш змінюється, зараз всі займаються цифровими технологіями, IT. Але мені здається, майбутнє саме за творчими людьми. Програми вже вчаться самі себе писати, машини збирають роботи. І лише у творчості людину ніщо не може замінити. Я вважаю, що через років 10-15 ці діти, які зараз створюють такі чудові малюнки, стануть затребуваними у своїй справі і саме творчі професії будуть рухати наше майбутнє. А Благодійний фонд «Ініціатива заради майбутнього» завжди підтримує творчу і талановиту молодь у різних сферах: культурі, науці, інноваціях. Ми і надалі продовжимо нашу благодійну справу», - наголосив засновник Благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього» Ігор Янковський вітаючи учасників та гостей в залі.

До складу експертного журі конкурсу цьогоріч увійшли: Наталія Полтавець, відома київська художниця, член Національної спілки художників України, заслужена артистка естрадного мистецтва України; Марія Зволинська, юна переможниця ІІІ-го Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «ВІРА.НАДІЯ.ЛЮБОВ.» та член журі багатьох художніх конкурсів, зокрема Київської дитячої академії мистецтв; Василь та Іван Костенко, творчий дует надзвичайно талановитих молодих художників-графіків з особливим творчим світовідчуттям, засновників компанії «Брати»; відомий львівський живописець Олег Колотай, що наразі мешкає в Римі (Італія), активний учасник багатьох світових художніх виставок, роботи якого знаходяться в приватних колекціях в Україні, Польщі, Канаді, Італії.

За підсумками професійного журі було обрано 30 фіналістів, серед яких визначено 9 головних призерів та 21-го номінанта. У віковій категорії від 5 до 8 років фіналістами стали: Анастасія Старовойт (м. Київ), Валерія Хітрих (м. Буча, Київська обл.), а перше місце посіла Анастасія Таратіна (м. Житомир) з роботою «ЕРА КОРОЛЬОВА ПРОДОВЖУЄТЬСЯ: МИ ВІДКРИВАЄМО НОВІ ПЛАНЕТИ». У віковій категорії від 9 до 13 років фіналістами стали Марія Карпенко (м. Миколаїв) та Аміна Довгій (м. Монастирець, Закарпатська обл.), перше місце посіла Амєлі Іченська (м. Київ) з роботою «КРАЇНА НАТХНЕННЯ». Лідерами в найстаршій віковій категорії конкурсу для вікової групи від 14 до 17 років стали Ксенія Пустовіт (м. Миколаїв), Маргарита Григорчук (м. Чернівці), головний приз та перше місце отримала Вікторія Комарницька (м. Коломия, Івано-Франківська обл.) за художню роботу «ТВОРЧИЙ СВІТ МАРІЇ ПРИЙМАЧЕНКО».

Традиційно, всі юні учасники отримали почесні дипломи від організаторів конкурсу, а фіналісти нагороджені чудовими художніми наборами. Переможці V-го Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «УКРАЇНА-ЗЕМЛЯ ТАЛАНТІВ» отримали туристичні путівки до дитячого табору «Артек-Буковель» для творчо-оздоровчого відпочинку. Варто зазначити, що з 17 по 29 червня в Українському домі відкрито унікальну художню експозицію сотень робіт фіналістів та переможців конкурсу.

Наприкінці заходу фонд Ігоря Янковського організував різноманітні творчі майстер-класи: з виготовлення іграшок технікою вологе валяння; з виготовлення об’ємних композицій технікою паперопластик; з виготовлення іграшок з глини; з виготовлення листівок технікою скрапбукінг; з художнього розпису сумок; з виготовлення ляльок-мотанок. Діти та їхні батьки обступили майстрів і вже через лічені хвилини були втягнуті в процес створення речей своїми руками.

Протягом багатьох років, Фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» піклується про творче покоління талановитих юних українців. Завдяки його підтримці, діти розкривають свій творчий потенціал, духовність та наслідують творче покоління українських митців. Роботи фіналістів та переможців були представлені не тільки в Україні, а й за кордоном. Зокрема, роботи учасників ІІІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «ВІРА.НАДІЯ.ЛЮБОВ.» були представлені в будівлі Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку. Також виставки дитячих картин, що увійшли до фіналу Конкурсу малюнку були представлені у Бельгії, Франції та Польщі.

Тел.: +380 44 459 0304;
Факс: +380 44 459 0305;
E-mail:[email protected]
web:www.iff-charity.org
ВБФ ІГОРЯ ЯНКОВСЬКОГО
«ІНІЦІАТИВА ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО»
БЦ "Горизонт Парк" корп. 1, 5 поверх
вул. Амосова, 12, м. Київ, 03680, Україна

Похожие пресс-релизы