Компанія «Хенкель Україна» та фірма «Астерс» підтримують принципи дотримання корпоративних стандартів українського бізнесу

12 грудня 2017 р. Ольга Лук’янова (керівник юридичного відділу, офіцер з дотримання корпоративних стандартів та політик «Хенкель» в Україні) прочитала лекцію про дотримання корпоративних стандартів для слухачів Правничої школи Європейської Бізнес Асоціації та «Астерс». (Школа – це унікальна безкоштовна платформа для вищого керівництва українських компаній та юристів-практиків, де вони можуть поділитися своїм досвідом і здобутками у сфері юридичної підтримки та захисту бізнесу).

Десятки представників провідних компаній, які працюють на українському ринку, були присутніми на лекції. Пані Лук’янова поділилася своїм безцінним досвідом реалізації програм щодо дотримання корпоративних стандартів та прокоментувала нюанси освіти співробітників у цій сфері.

«Наявність ефективної системи комплаенс може попередити репутаційні ризики та мінімізувати негативні фінансові наслідки для компанії», – зазначила Ольга Лук’янова, керівник юридичного відділу, офіцер з дотримання корпоративних стандартів та політик «Хенкель» в Україні. «Я із задоволенням уже втретє виступаю перед слухачами Правничої школи ЕВА-Астерс, оскільки цей проект є надзвичайно популярним серед українських юристів, він дійсно сприяє наближенню стандартів українського бізнесу до світових еталонів».

Армен Хачатурян, старший партнер в «Астерс», підтверджує думку пані Ольги: «Система дотримання корпоративних стандартів повинна бути вбудованою в український бізнес. Так, це важко та вимагає значних коштів. Однак необхідно сконцентруватися на зразкових практиках та методологічних розробках країн Заходу і пам’ятати, що всі ваші зусилля не будуть марними: ефективне дотримання корпоративних стандартів є ключем до успіху вашого бізнесу».

Правнича школа – це освітній проект, який було започатковано юридичною фірмою «Астерс» разом із Європейською Бізнес Асоціацією, найвпливовішим об’єднанням бізнесу в Україні. Програма Правничої школи включає лекції з найактуальніших питань і спрямована на вирішення найбільш нагальних проблем, з якими зіштовхуються українські бізнесмени у своїй повсякденній роботі.

* * *
«Астерс» є незалежною національною юридичною фірмою, що надає повний перелік послуг й активно працює на українському ринку з 1995 р. «Астерс» було визнано переможцем у номінації «Юридична фірма десятиліття» проекту «Юридична премія 2016 року». Фірма також є дворазовим переможцем у номінації «Юридична фірма року: Україна та СНД» (за версією британського журналу Lawyer у 2014 та 2015 рр.), переможцем у номінації «Юридична фірма року (Україна)» (рейтинг від видавництва Who's Who Legal 2014 р.), «Юридична фірма року» (рейтинг «Українська юридична премія» 2014 р.). «Астерс» також посіла перше місце у Національному рейтингу 50 кращих юридичних фірм України у 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 та 2016 рр.

Про компанію «Хенкель»
Компанія «Хенкель» провадить свою діяльність у світовому масштабі, маючи добре збалансований і диверсифікований портфель продуктів та рішень. Компанія утримує лідерські позиції на рівні всіх трьох бізнес-підрозділів як у споживчому, так і в промисловому сегменті завдяки своїм потужним брендам, інноваційним рішенням і технологіям. Бізнес-підрозділ «Клейові технології» компанії «Хенкель» є глобальним лідером на ринку клейових матеріалів і технологій у всіх сегментах цієї галузі в масштабах всього світу. Бізнес-підрозділи «Засоби для прання та догляду за оселею» та «Косметичні засоби» компанії «Хенкель» займають провідні позиції на багатьох ринках та у численних продуктових категоріях на глобальному рівні. Історія успіху компанії «Хенкель» налічує 140 років з моменту її заснування у 1876 році. Компанія «Хенкель» повідомила про досягнення в 2016 фінансовому році обсягу продажу в розмірі 18,7 мільярда євро та відкоригованого операційного прибутку на рівні 3,2 мільярда євро. Сукупний обсяг продажу продукції трьох провідних брендів компанії Loctite, Schwarzkopf та Persil склав понад 6 мільярдів євро. Чисельність працівників компанії «Хенкель» становить понад 50 000 осіб у всьому світі. Це команда захоплених своєю справою представників різних народів, об’єднана міцною корпоративною культурою та спільною метою – створювати цінність із дотриманням принципів сталого розвитку. Як визнаний лідер у сфері сталого розвитку, компанія «Хенкель» займає провідні позиції в багатьох міжнародних рейтингах та включена до знаних міжнародних індексів. Привілейовані акції компанії «Хенкель» входять до індексного кошика німецького фондового індексу DAX. З додатковою інформацією можна ознайомитися за посиланням www.henkel.com