Тенденції бізнес-сезону 2019-2020 на українському ринку PR

На початку 2019 року керівники PR-агентства Publicity Creating дали свій прогноз про тенденції на українському ринку маркетингових комунікацій. Які з цих прогнозів справдилися, а які ні, і що актуально в новому бізнес-сезоні?
«Однозначно підтвердився прогноз про актуальність комунікаційних програм для ринку В2В, також як і важливості PR для старт-апів», - каже Валерій Курейко, Директор Publicity Creating.
Експерт зазначає, що багато компаній сектора В2В в пошуку ефективних каналів просування спробували digital і рекламу в соцмережах (Google Adwords, реклама в Facebook, СЕО і т.д.), але не досягли бажаного результату, і повертаються до перевірених PR-методів.
«У сегменті В2В важлива стійка позитивна репутація компанії, а побудувати її можна лише за допомогою комплексних PR-програм», - зазначає Валерій Курейко.
Однією з ключових тенденцій експерти Publicity Creating вважають зростання інтересу клієнтів до розробки стратегій.
«У період нестабільності і постійних змін може здатися, що можливе лише тактичне планування, але це глибока помилка. В такий час стратегія потрібна, як ніколи раніше! Що не виключає важливості грамотних тактичних кроків на її втіленню, в залежності від поточної ситуації », - каже Руслана Плис, Account Director Publicity Creating.
Експерт зазначає, що кількість запитів на розробку стратегічних документів постійно зростає.
«У власників і керівників компаній вже є розуміння того факту, що починати просування потрібно з професійно розробленої стратегії. Очевидно, що ефективну і реалістичну стратегію можуть розробити лише фахівці з великим різнобічним досвідом - тому компанії і звертаються в спеціалізовані структури, які давно працюють на ринку і мають солідне портфоліо і позитивну репутацією », - зазначає Руслана Плис.
Експерти також відзначають актуальність PR-кампаній в ЗМІ, як одного з основних інструментів інформування цільових аудиторій.
«Період хаосу на ринку медіа, пов'язаний із закриттям друкованих ЗМІ, вже пройшов. Серед онлайн-ЗМІ в різних сегментах визначилися лідери, які продовжують виконувати властиву їм функцію - а це не лише інформування, а й формування певної думки. Тому у піар-фахівців є канали для роботи з аудиторією, а форми подачі інформації стали навіть більш різноманітні, аніж раніше », - зазначає Валерій Курейко.
5 вересня 2019 р
Publicity Creating успішно працює на українському ринку більше 20 років, спеціалізація компанії - стратегічні комунікації й PR. Компанія в ходить в ТОП найвідоміших і професійних PR-агенцій України, багато років є інформаційним лідером галузі і лідером рейтингу активності в соціальних мережах. За час роботи на ринку, Publicity Creating було реалізовано понад тисячу проектів для сотень клієнтів, серед яких - великі українські та міжнародні компанії, представництва, які працюють на всіх основних ринках як в секторі В2В, так і В2С.
Більше інформації та контакти - на сайті www.publicity.com.ua
Майданчики в соціальних мережах: Facebook , Twitter
Відеоканал на YouTube, кейси на SlideShare.
.