pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Вітчизняне підприємство підписало договір з НАН Білорусі

Нещодавно Асоціація NovuMedical (посилання: https://novumedical.org) взяла участь у міжнародному фестивалі технологій, науки та космосу «Space Tech Fest 2019». У межах заходу представниками компанії було підписано договір про співпрацю з «Інститутом фізіології Національної академії наук Республіки Білорусь».

На початку жовтня на базі Державного університету «Житомирська політехніка» відбувся щорічний фестиваль науки та техніки «Space Tech Fest 2019». Місія фестивалю – пропагування науки та технологій, розвиток критичного та креативного мислення.

Серед локацій фесту були презентовані, сучасні засоби промислової автоматизації, промислові логічні програмовані контролери, біомедичне обладнання, планетарій, системи датчиків та вимірювальна апаратура, промислова та сервісна робототехніка.

Серед інших розробок, з якими можна було ознайомитися: діагностичне обладнання для сервісних станцій та електроінструментів, системи моніторингу та аналізу дорожнього руху, симулятори літака і тролейбус, дрони, польові мережі зв'язку, система відеоспостереження розумного будинку, тощо. Окрім Житомирської політехніки, організацією виставки займалися місцеві інноваційні компанії, українські та білоруські науковці, автори та команди стартапів. За результатами форуму університетом підписано 11 міжнародних договорів, меморандумів та протоколів про наміри.

Зауважимо, що цьогорічний захід збігся у часі з Другим форумом регіонів України та Республіки Білорусь, тож чільну участь у виставці високих технологій взяли представники білоруської сторони. Тамтешні бізнесмени та науковці привезли на фестиваль близько 150 експонатів.

Різнопланові заходи в рамках Форуму відвідали делегації з 6 областей Білорусі та з 22 регіонів України. На пленарне засідання форуму за участі президентів обох країн, зареєструвалося близько 1 тис. учасників. Понад 200 представників бізнесу з української та білоруської сторони підписали угоди про взаємну співпрацю.
Одним з беззастережних лідерів за популярністю серед відвідувачів став стенд NovuMedical. Презентації, під час яких компанія продемонструвала два різновиди оригінального масажного обладнання «TopRelax» та «NovuEye», відвідали понад 4 000 осіб.

Довідково: «TopRelax» (Корея) — вібромасажний апарат, що генерує різноманітні ритмічні, вібраційні постукування, з можливістю включення інфрачервоного тепла до 770 нм. Вбудовані в апарат магніти в процесі роботи створюють постійне магнітне поле - 72 mT, а НаноТурмалінові вставки збагачують зони впливу негативними аероіонами на такому ж рівні, як це відбувалося б наприклад, у лісі. Отримана енергія випромінює тепло, здійснюється локальне нагрівання.

Зокрема стенд NovuMedical відвідали керівник держкомітету з науки і технологій РБ Олександр Шумілін, та директор Інституту фізіології НАН Білорусі, Сергій Губкін. Білоруські посадовці дуже зацікавились інноваційними технологіями обладнання «NovuEye».

Довідково: «NovuEye» (Корея) — масажно-теплове обладнання для очей, проводиться акупресура точок орбіти очей, вібромасаж, інфрачервоне тепло до 770 нм, постійне магнітне поле - 85 mT, рівень іонізації аналогічний обладнанню «TopRelax».

Результатом цієї зацікавленості стало укладання угоди про співпрацю щодо науково-практичної роботи між Асоціацією NovuMedical та Інститутом фізіології НАН РБ. Сторони домовились про організацію спільної дослідної діяльності та науково-практичне співробітництво.

«З нашими білоруськими партнерами ми домовились про співробітництво за такими напрямками: розробка та реалізація науково-дослідних програм; обмін інформацією, матеріалами та публікаціями з наукових питань та питань пов’язаних з оздоровленням; організація та втілення спільних науково-практичних конференцій та симпозіумів, тощо», — заявили у прес-службі асоціації.

Із заяви Сергія Губкіна, також стало відомо, що угода зобов’язує підписантів проводити спільні наукові дослідження, брати участь у розробці нових методів та технологій у діяльності одне одного та налагодити обмін наявною інформацією щодо об’єктів спільної діяльності.
Документ також передбачає поглиблення співпраці в науково-технічній та інноваційній сферах: активнішу взаємодію щодо трансферу технологій, участі в програмі «Горизонт 2020», обміну інформацією тощо.

Україна та Білорусь продовжуватимуть активну співпрацю в науковій сфері, зокрема, вчені обох країн й надалі зможуть виконувати спільні дослідження у межах двосторонніх проєктів. Відповідну програму співробітництва на 2019-2022 рр. підписали перший заступник Міністра освіти і науки України Ю.Полюхович та голова Держкомітету з питань науки і технологій РБ О. Шумілін.

Констатуємо, що організатори форуму (білоруська торгово-промислова палата та ТПП України), цьогоріч провели його на належному рівні: 140 білоруських компаній, 250 українських підприємств, 40 економічних контрактів на суму понад 550 мільйонів доларів.

Загалом же цьогоріч свої розробки на Space Tech Fest представили понад 80 учасників.

Похожие пресс-релизы