pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Антикризовий семінар IFC для членів Наглядових рад

16 липня 2009 року Міжнародна фінансова корпорація (IFC) у співпраці з Міжнародним інститутом бізнесу (МІБ) з успіхом провела семінар «Дії Наглядової ради в умовах економічної кризи: досвід країн з економікою, що розвивається» , маючи на меті допомогти членам Наглядових рад українських компаній організувати власну діяльність в умовах поточної економічної кризи та навчитися запобігати/пом’якшувати вплив майбутніх криз. Семінар відкрили президент МІБ Олександр Мертенс та експерт з корпоративного управління IFC Владислава Рябота. Вони привітали учасників і представили викладачів – професора Ульріха Стегера та пана Крістофа Недопіла, які є провідними міжнародними експертами з корпоративного управління і викладачами бізнес-школи IMD (Швейцарія).
Семінар розпочався з визначення наслідків нинішньої фінансово-економічної кризи у Центральній і Східній Європі, а також обговорення особливостей впливу кризи на підприємницьке середовище в Україні, зокрема, на ті компанії, представники яких були присутні на семінарі, а саме: ТОВ «CігмаБлейзер Україна», АКІБ «УкрСиббанк», ВАТ «Концерн Хлібпром», ВАТ «Тепловозоремонтний завод», ВАТ «ПІРЕУС БАНК МКБ», ТОВ «Октава Капітал», ТОВ «МАРТІ Україна Ел Ел Сі», ТОВ «Смарт-груп» та ПАТ «Укрексімбанк».
Далі йшлося про джерела кризи, їх розуміння та завбачення, перешкоди, що заважають визнати кризу, яка вже настала, а також наслідки кризи. Особливе зацікавлення викликала основна частина семінару, яка була присвячена найактуальнішим питанням – обов’язкам та діям Наглядової ради (НР) під час поточної фінансової кризи. Були розглянуті дилеми, перед якими постають НР компаній під час кризи, визначені ролі незалежних директорів у складний для компанії період, обговорені можливі дії Ради та керівництва по стримуванню впливу кризи на компанію.
«Ніколи не давайте кризі минути дарма», - таку пораду висловили експерти, говорячи про обов’язковий аналіз дій НР та їх наслідків для компанії. Логічним продовженням стала тема уникнення криз у майбутньому: впровадження і підтримка управління ризиками, підготовка антикризового плану дій, визначення сигналів тривоги, що попереджають про настання кризи, та відповідне коригування дій.
Професор Ульріх Стегер і пан Крістоф Недопіл завершили семінар словами про те, що, хоча проблема ніколи не з’являється наодинці, і завжди виникає у найнезручніший час і криз неможливо уникнути цілком, їх шкідливий вплив можна зменшити через ефективне планування, рішучі дії, зважений підхід до управління ризиками та налагоджене корпоративне управління.

За словами пані Мотрі Онищук-Морозової, провідного керівника програм IFC у сфері корпоративного управління у Європі та Центральній Азії, семінар з антикризових дій Наглядових рад, який відбувся 16 липня, - це перший із серії антикризових семінарів для корпоративного сектору, які IFC планує провести в Україні найближчим часом. Швидкі і зважені дії Наглядових рад, побудовані на всебічній системі управління ризиками, можуть допомогти компаніям передбачати різноманітні кризи і є дуже важливими під час нинішнього економічного спаду. «Ми сподіваємося, - зазначила пані Онищук-Морозова, - що цей семінар надав необхідний інструментарій членам Наглядових рад, який допоможе їм відкоригувати свою діяльність таким чином, щоб дати адекватну відповідь на кризу такого масштабу, з якою ми зіткнулися нині».

Про свої враження від семінару говорять учасники:

«Тема семінару, обрана організаторами, досить актуальна та вкрай важлива. Відомо, що під час криз загострюються старі проблеми, компанії та їх керівники стикаються з наявними недоліками, які не були на видноті, на які вони не звертали або не приділяли достатньо уваги до кризи. Бізнес–школа IMD є однією з провідних бізнес-шкіл в світі у сфері управління. Тому досвід викладачів бізнес –школи IMD, яким вони поділились з учасниками семінару, є безцінним.
Хочеться висловити велику подяку МІБ та Міжнародній Фінансовій Корпорації (IFC) за надану можливість поспілкуватись з досвідченими фахівцями у сфері управління. Такі заходи дають можливість керівникам компаній більш чітко і ясно зрозуміти для чого потрібно постійно покращувати корпоративне управління і яку додаткову вартість від цього отримує як сама компанія, її акціонери, так і інші зацікавлені особи.

Валерій Волков
Керівник департаменту Комплаенс-контролю/Корпоративний секретар
ВАТ «ПІРЕУС БАНК МКБ»

Додаткова інформація
IFC, член Групи Світового банку, створює можливості для людей подолати бідність та поліпшити життя. IFC сприяє сталому економічному зростанню країн, що розвиваються, підтримуючи розвиток приватного сектору, мобілізуючи приватний капітал, а також надаючи компаніям і урядам консультативні послуги та послуги з управління ризиками. Більш детальна інформація на веб-сайті www.ifc.org

МІБ є одним із визнаних лідерів бізнес-освіти в Україні. Головною метою вищого навчального закладу є надання знань та навичок, необхідних для успішного управління компаніями. Ми намагаємося узагальнювати кращий український досвід та адаптувати і трансформувати іноземний досвід і найкращу світову практику керівництва організаціями до українських умов та реалій. Більш детальніша інформація на веб-сайті www.iib.com.ua

Похожие пресс-релизы