pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Олександр Анісімов закоханий у Київ

28 березня о 19:00 в салоні ЕМПіК, (ТЦ «Піраміда», вул. Мішуги, 4) відбулася презентація книги Олександра Анісімова «Мій Київ: Портрет в інтер’єрі Вічності».
Історія Києва нерозривно пов’язана з історією українського народу. У ній закарбовано як сторінки героїчної звитяги, так і періоди важких випробувань та занепаду. Та щоразу, після лихих часів місто оживало, відроджувалося і знову являло світові свою творчу душу, дивуючи неповторністю колоритних вулиць, просторих парків, золотоверхих храмів, перлинами архітектури.
«Чи знаєте Ви, коли і хто посадив у Києві каштани? – запитав присутніх Олександр Леонідович. – Так от, каштани з’явилися після повоєнної реконструкції Хрещатика. Десь у 1952 році кияни вийшли на Хрещатик і висадили там 300 дерев. Тобто, каштани на Хрещатику вже є історичною пам’яткою».
З великим зацікавленням прислухалися відвідувачі салону ЕМПіК до слів Олександра Леонідовича, який розповідав про факти не відомі навіть досвідченому екскурсоводові, не те що пересічному киянину.
Відповідаючи на питання присутніх, звідки така зацікавленість історією Києва, історик зітхнув: «Хоч як сумно, та все менше киян цікавиться історією свого міста. І не тому, що після війни залишилося майже 8 % корінних мешканців, а решта приїжджі. Новоприбулі прижилися закохалися в історично місто над Дніпром. Утім, тепер воно вважається не таким чарівним як колись. Знищуються архітектурні пам’ятки, бездумно знищується зелень, порушуються санітарні норми, навіть норми безпеки».
Журналіст розповів про ще один важливий момент, який має безпосередній руйнівний вплив на оточуюче довкілля. До революції будинки в Києві будувалися на стрічкових фундаментах, тобто, виривалася канава, куди заливався бетон. У сучасному будівництві широко розповсюджений метод забиття палів, який несе колосальну загрозу для будинків, які були побудовані раніше стрічковим способом. Під час бурильних робіт та забиття палів порушуються структура ґрунту і існує великий ризик того, що підземні води, а тільки відомих річок у Києві є біля 160, будуть підмивати споруди. Будинок на палях встоїть, а сусідні будинки на стрічкових фундаментах будуть руйнуватися.
Відвідувачі салону ЕМПіК дізналися багато цікавого з історії і сучасності рідного міста та наскільки важливим є збереження історичного надбання і спадку, який створювався століттями.
Олександр Леонідович Анісімов народився 25 серпня 1961 року в м. Києві. Професійний історик та журналіст, автор книжок: «Скорбное бесчувствие», «Куренівський Апокаліпсис. Київська трагедія 13 березня 1961 року у фотографіях, документах, спогадах», «Киевский потоп», «Киев и Киевляне. Я вызову любое из столетий» (у двох томах), «Великий Контрактовий шлях», «Геростратов замысел», «Мой Киев. Портрет в интерьере Вечности». Сценарист телевізійних документальних фільмів: «Білоруський синдром» (1995), «Тіні забутих предків» (про історію існування київських цвинтарів) (1992), трилогії «Відлуння», «Післямова», «Важкі дороги Чорнобиля» (1991-1994) та багатьох інших.
Історик впевнений, що старий Київ має можливість відродитися заново, як це з ним бувало не раз, але для цього необхідно пам’ятати і шанувати історію та традиції предків.

Прес-служба ЕМПіК
[email protected]
www.empik.ua

Похожие пресс-релизы