pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

22 червня відбулося офіційне відкриття Посольства Республіки Ірак в Україні

Сьогодні, 22 червня 2009 року, у м. Києві по вул. Звіринецькій, 35, відбулося офіційне відкриття Посольства Республіки Ірак в Україні під головуванням заступника міністра закордонних справ Республіки Ірак з питань політичного планування та двосторонніх зв'язків Лябіда Абаві. У церемонії відкриття прийняли участь заступник міністра закордонних справ України Олександр Горін, заступник міністра промислової політики України – Голова української частини іраксько-української спільної міжурядової комісії Віктор Падалко та низка послів іноземних держав, акредитованих в Україні.
У своєму виступі Лябід Абаві висловив вдячність від імені іракського народу за підтримку України у поваленні режиму Саддама Хусейна та підтримку безпеки в регіоні, а також впевненість у перспективах ірако-українських торгівельних відносин, оскільки наразі Ірак зацікавлений у співробітництві з українськими компаніями у галузі ПЕКу, сільського господарства, а також у відновленні інфраструктури країни.
23 червня 2009 року відбудеться підписання Протоколу про співпрацю між Міністерствами закордонних справ обох держав. Візит іракської делегації триватиме до 24 червня 2009 року.
Після повалення режиму Саддама Хусейна дипломатична місія Іраку відновила свою роботу в Україні у 2007 р. З 1 липня 2007 року Посольство Республіки Ірак в Україні очолює Повноважний Міністр, Тимчасовий Повірений у Справах Халід Джасім Аль-Шамарі.

Ірако-українські відносини
Інформаційна довідка

22-24 червня 2009 року в рамках другого раунду політичних консультацій між Міністерствами закордонних справ Республіки Ірак та України здійснюється візит делегації іракського зовнішньополітичного відомства під головуванням заступника міністра закордонних справ Республіки Ірак з питань політичного планування та двосторонніх зв'язків Лябіда Абаві. В рамках візиту буде здійснено офіційне відкриття Посольства Республіки Ірак в Україні.
До 1991 року відносини між Україною та Іраком здійснювалися в межах загальних дипломатичних відносин між Іраком та Радянським Союзом. Після розпаду СРСР і проголошення незалежності України у 1991 році дипломатична місія Іраку була представлена Послом Республіки Ірак в Україні за сумісництвом з резиденцією в Москві. У 2001 р. Україна відкрила Посольство в Багдаді, яке було представлене на рівні Повіреного у справах. Посольство Іраку було відкрите в Україні у 2002 р.
Після повалення режиму Саддама Хусейна у 2003 році діяльність Посольства Іраку в Україні було припинено.
Дипломатична місія України в Іраку відновила свою роботу у 2004 році.
Дипломатична місія Іраку відновила свою роботу в Україні у 2007 р. З 1 липня 2007 року й до цього часу Посольство Республіки Ірак в Україні очолює Повноважний Міністр, Тимчасовий Повірений у Справах Халід Джасім Аль-Шамарі.
У серпні 2003 року Україна направила до Іраку військових, які у складі багатонаціонального миротворчого контингенту сприяли становленню безпеки та стабільності в країні, заслуживши повагу іракців, зокрема жителів провінції Васіт, де працювали українці.
Завтра, 23 червня 2009 року, відбудеться підписання Протоколу про співпрацю між Міністерствами закордонних справ обох держав, окрім цього, існують проекти договорів про співробітництво у сферах культури, туризму та у військовій галузі, які наразі вивчаються компетентними установами обох держав.
Високопосадовці обох країн мають щире прагнення розвивати та зміцнювати торговельно-економічні відносини у різноманітних сферах. Ірак надзвичайно зацікавлений у співробітництві з українськими компаніями у галузі ПЕКу, сільського господарства, а також у відновленні інфраструктури Іраку.

Ірак – федеративна парламентська республіка, заснована на консенсусі основних етнорелігійних общин: арабів-шиїтів, арабів-сунітів, курдів та інших груп.
Національна асамблея (Парламент Іраку) складається з однієї палати, вибори до якої відбуваються кожні чотири роки.
Президент Іраку з 2005 року - Джалаль Талабані, лідер Патріотичного Союзу Курдистану.
Прем'єр-міністр Іраку з 2006 року – Нурі Аль-Малікі, представник Партії Ісламського Заклику, яка у 2006 році сформувала уряд країни.
Бюджет Іраку на 2009 рік складає блзько 60 млрд. дол. США.

Похожие пресс-релизы