Виставка робіт учасників фестивалю «Карпатський Вернісаж»

22 серпня в Івано-Франківському художньому музею відкрито виставку робіт народних майстрів України. Цією виставкою розпочинається феєрія родинного свята «Карпатський Вернісаж», триватиме вона до 9 вересня.
Організатори виставки: Івано-Франківський обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України (голова – Василь Корпанюк) та Івано-Франківський художній музей (директор – Михайло Дейнега).
Участь у відкритті виставки взяли голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник, начальник головного управління туризму і культури облдержадміністрації Володимир Федорак, представники партнерів фестивалю - засобів масової інформації, бізнесу, культури та громадськості краю.
На виставці представлені наступні роботи: вишивка; художні роботи; розпис на склі; роботи зі шкіри; різьбярство; кераміка; оздоблення бісером; писанкарство; макраме; скульптура – різьба по дереву.
З технікою виконання робіт гості та мешканці Івано-Франківська зможуть ознайомитися в рамках майстер-класів на фестивалі 8-9 вересня 2007 року на майдані Шептицького.

Довідка:
На фестиваль зареєструвалися близько 200 учасників з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської, Чернівецької областей. Гості фестивалю – майстри з Росії.
Це родинне свято української творчості спрямоване в першу чергу на підтримку діяльності народних майстрів України. Інше завдання фестивалю полягає у популяризації унікальних традицій та культури нашої держави серед мешканців та гостей Івано-Франківщини. У рамках фестивалю заплановано представлення українських народних ремесел (в т.ч. різьба по дереву, ткацтво, вишивка, писанкарство, гончарство, лозоплетіння, твори художнього мистецтва, ліжникарство та інші).
В рамках фестивалю:
- уроки народного промислу від учасників,
- акції та подарунки від спонсорів та організаторів (ЗАТ «Оболонь», ВАТ «Крона», крамниця «Любава» - все для рукоділля),
- виступи художніх колективів,
- майстер-клас з живопису для дітей від мистецької формації «Форумс»;
- інші приємні несподіванки.
Фестиваль проходить за підтримки Івано-Франківської облдержадміністрації та виконкому Івано-Франківської міської ради.

Генеральні партнери: ВАТ “Прикарпаттяобленерго” та фінансова компанія “ДЕКРА”.
Генеральний медіа-партнер: всеукраїнська газета для всієї родини “Порадниця”.
Генеральний спонсор: банк «Хрещатик».
Генеральний інформаційний партнер: ТРК «Вежа».
Комунікаційний партнер: Бюро рекламно-інформаційного забезпечення.

Прийматимуть учасників фестивалю готелі “Надія”, туркомплекс “Прикарпаття”.
Офіційний перевізник фестивалю «Мерседес-Таксі».
Волонтерська підтримка – Інститут туризму і менеджменту Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

Детальну інформацію про фестиваль можна дізнатися в офісі виконавчої дирекції Ради з туризму Карпатського регіону та РТІЦ вул. Галицька, 4а, м. Івано-Франківськ, 76004, тел. (0342) 502474, e-mail: [email protected], www.tourism-carpathian.com.ua