Під час форуму „ЄВРО-2012: Україно, вперед!” буде оголошено умови тендеру на будівництво стадіону у Львові

Як повідомляє оргкомітет VII Львівського міжнародного інвестиційного форуму „ЄВРО-2012: Україно, вперед!”, що відбудеться 4-5 жовтня 2007 року у Львові за підтримки ВТБ банку та юридичної компанії «Арцингер та партнери», у рамках круглого столу на тему будівництва стадіону місцева влада планує оприлюднити умови, на яких буде проводитися тендерний відбір підрядників для виконання будівельних робіт по створенню стадіону.

Як відомо, „головний” стадіон до ЕВРО-2012 планується побудувати на вулиці Стрийській (район місцевого іподрому) на ділянці площею 25 га. Стадіон має бути розрахований на 35 тис. глядацьких місць. Ще на 17 га поруч зі стадіоном планується спорудити відповідну інфраструктуру (виставкові та розважальні центри). Тендер на будівництво стадіону та забудову навколишньої території повинен привернути увагу багатьох крупних інветорів.
Крім цього проекту, вже існує домовленість місцевої влади з міністерством молоді та спорту щодо спільного фінансування модернізації 15 існуючих у Львові стадіонів. Поруч з „головним” стадіоном має бути побудовано і так зване Олімпійське містечко. Згідно задуму, у цьому містечку зможуть жити одночасно 50 тис. людей (після ЕВРО-2012 комплекс Олімпійського містечка планується продати за схемою молодіжного пільгового кредитування – тобто 50 тис. львівян зможуть розраховувати на квартири за пільговою схемою). Неподалік від Олімпійського містечка керівництво Львова будуватиме нову сучасну лікарню, послугами якої зможуть користуватися 150 тис. громадян, а також паркінг на 1185 автомобілів.
Отже, якщо усі ці плани справдяться, львівяни справді отримають неабияку користь від проведення футбольного чемпіонату. А заради цього можна і докласти зусиль. Крім того, як вважає міський голова Львова Андрій Садовий, не менше 60-70% загального обсягу будівельних робіт під час спорудження стадіону повинні виконувати українські компанії, що забезпечить створення нових робочих місць. А це значить, що з’явилася надія на те, що ЕВРО-2012 стане стимулом для багатьох наших співвітчизників-будівельників, які досі були змушені шукати роботу за кордоном, повернутися додому.

Детальна інформація та реєстрація:
Тел. +3 8 (044) 541 18 38
www.ch.kiev.ua