pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

В.Ліснича: «Ми виступаємо за зміну моделі влади та виборчої ситеми у державі»

3 грудня 2008 року в Інформагентстві УНІАН відбулася прес-конференція Голови Київської міської організації Єдиного Центру Вікторії Лісничої на тему «Позиція Єдиного Центру щодо подолання політичної кризи».
Коментуючи ситуацію, що склалася у державі, В.Ліснича нагадала, що за два з половиною роки ми обрали два парламенти і стоїмо на порозі виборів третього, за неповні чотири роки ми маємо чотири уряди і знаходимося на порозі формування п'ятого. Тому у нас серйозна політична криза, а в парламенті безлад.

На її думку, є дві основні причини наявної у державі кризи. "Перша причина - це зміна моделі влади в Україні з 2006 року. Конституційна реформа, яка запровадила парламентсько-президентську республіку, була проведена таким чином, що сьогодні незрозуміло, хто і за що відповідає і які у кого повноваження. Друга причина – зміна виборчої ситстеми у 2006 році - ми тепер голосуємо не за конкретних депутатів, а за партійні закриті списки. Нам потрібна виборча система з відкритими списками", - наголосила В.Ліснича.

Таким чином, вирішення цієї проблеми Голова Київської міської організації Єдиного Центру бачить у системній зміні моделі влади. «Якщо парламентсько-президентська модель влади не виправдала себе - її треба змінювати. Тому Єдиний Центр виступає за сильну президентську модель державної влади. Президента обирає народ і він хоче, щоб Президент ніс відповідальність перед людьми. І це правильно», - зазначила В.Ліснича.

Крім цього, лідер Київської міської організації Єдиного Центру запропонувала чіткі послідовні кроки, які дали б змогу стабілізувати політичну ситуацію в державі. «Перше - у Верховній Раді необхідно найближчим часом обрати спікера, який забезпечить формування коаліції у новому форматі. Друге - нова коаліція повинна взяти на себе відповідальність за стан справ у державі. І третє - ця коаліція повинна відправити популістський і непрофесійний уряд Тимошенко у відставку і сформувати новий склад Кабміну, який врятує країну від катастрофи», - наголосила Вікторія Ліснича.

На запитання журналістів, чи висловлена позиція є позицією Київської міської організації чи партії загалом, В.Ліснича із впевненістю сказала: «Єдиний Центр є монолітною командою, яка має спільне бачення щодо майбутнього розвитку держави. Тому висловлена позиція є консолідованим баченням моїх колег по партії».

Прес-служба Київської міської організації Єдиного Центру
http://www.kyiv.edc.org.ua/?page_id=4&element_id=1466

Похожие пресс-релизы