pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Прес-конференція на тему: «Реалії української лісової галузі: Чим далі в ліс, тим… менше дров»

ПРЕС-РЕЛІЗ

Прес-конференція: «Реалії української лісової галузі: чим далі в ліс, тим… менше дров»

23 грудня 2009 року о 13.30 у приміщенні «УНІАН» (Київ, вул. Хрещатик, Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція, присвячена темі знищення («дерібану») природо-заповідного фонду українського народу в с. Лісники Київської обл. (5 км від м. Києва).

Проблема з виділенням земельних ділянок під забудову за рахунок лісових угідь в с. Лісники назрівала давно, проте набула резонансу нині. Каменем спотикання для сільської влади й місцевих активістів-захисників природоохоронних угідь стала несанкціонована вирубка лісу та роздача 10 га лісу під забудову.

Не дивно, що на тлі суцільного беззаконня в нашій країні (особливо в земельній сфері) й тотальній підготовці до президентських виборів нікому не має діла до того, що відбувається за кілька кілометрів від Києва. Певно саме тому місцева громада сама об’єдналася на захист довкілля й виступила проти беззаконних дій сільського голови, що стосуються вирубки лісу й роздачі земель під забудову, засаджених реліктовими деревами (лісу першої категорії).

Одним із активістів природоохоронного руху став Сергій Олександрович Васильков, голова Київської обласної громадської організації “Лісник”. Саме на його запрошення журналісти мали змогу відвідати лісниківський ліс і на власні очі переконатися, що ліс знищують. Причому рубають із середини. Подалі від людського ока. І робиться це з метою доказати, що ліс – це зовсім і не ліс, а чагарники. Тоді не буде проблем у голови Лісніківської сільської ради з роздачею землі під забудову, адже боротися вже не буде за що. Бо законних підстав немає...

«Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси… є об’єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування» (Конституція України, ст. 13).

Проте чи має сільська влада с. Лісники беззастережно роздавати ліс першої категорії під забудову? Чи наділив народ владу повноваженнями шкодити нашій державі, знищуючи багатолітні природні надбання: унікальну флору й фауну?

На ці та інші питання, що стосуються незаконної вирубки лісу першої категорії на території Лісниківської сільської ради, розкажуть учасники прес-конференції:

Голова Київської обласної громадської організації «Лісник» Сергій Олександрович Васильков.

Журналіст, керівник проекта «Zікоrа.tv» Олексій Просєкін.

Під час прес-конференції журналістам буде показано документальний фільм «Репресованний ліс», створенний за горячими слідами Інформаційною агенцією RT.KORR та студією «Zікоrа.tv», після рейда в селище Лісники.

Акредитація на місці за журналістськими посвідченнями або за тел:

0(95) 779-38-25
0(44) 362-82-14
[email protected]

Похожие пресс-релизы