pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Пресс-реліз Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів виступає проти розділення

20 квітня керівництво Головного управління освіти і науки Київської області на чолі з Віктором Бутником провело зустріч з колективом КОІПОПК, де поставило присутніх перед фактом ініціації створення окремої юридичної особи Гуманітарно-педагогічний коледж, для якої буде відведена окрема лінія фінансування.

Колектив Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів категорично не погодився із реорганізацією. Нині освітяни розцінюють цю ініціативу, як спробу нівелювати усі здобутки.

Неоднозначна реакція освітян на таке рішення біла викликана декількома причинами.
По-перше, подібне розділення призводить до необхідності зміни приміщення, що є неможливим на даний час, а перебування двох різних господарських суб’єктів на території однієї будівлі тягне за собою втрату ліцензії для одного з фігурантів через порушення існуючого регламенту щодо необхідної для функціонування того чи іншого освітнього закладу площі.
По-друге, як стверджують освітяни, відділення коледжу від КОІПОПК призведе до суттєвого погіршення якості освітніх послуг. В якості третього аргументу було наведено існування цілої низки закріплюючих нинішній статус коледжу юридичних документів (в т.ч. рішення Київської обласної ради від 1999-го року), чинність яких ніхто не оскаржував і які не були відмінені.

Гуманітарно-педагогічний коледж працював у складі КОПІОПК протягом десяти років і демонстрував прекрасні результати. З 1999 року його очолює
ректор Клокар Наталія Іванівна, кандидат педагогічних наук, доцент, керівник громадської організації «Освітянська Трибуна», що входить в Громадський рух «Разом із тобою».
Нині Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів став унікальним міжгалузевим освітянським інформаційно-освітнім центром. Адже на його базі проводяться спільно із обласними управліннями семінари, тренінги не тільки по лінії Головного управління освіти і науки області, а й для фахівців багатьох інших управлінь, таких, як: Управління з питань фізичної культури, спорту, Управління охорони здоров’я області, Управління з питань культури, Управління у справах сім’ї та молоді області, тощо.
Нинішнє рішення влади про розділення може в корені зруйнувати усі досягнення.

З метою врегулювання ситуації Громадський рух «Разом із тобою», до складу якого входить ГО «Освітянська Трибуна», збирається офіційно звертатися до голови Київської ОДА, обласної ради з проханням втрутитися в ситуацію і не допусти руйнації закладу, який має гарні результати, і є справді інноваційним за своєю структурою і за змістом.
Крім цього, громадський рух «Разом із тобою» підготує звернення до Верховної Ради України з проханням ініціювати прийняття окремого закону, про надання дозволу закладам післядипломної педагогічної освіти мати свої структури, заклади освіти всіх рівнів.

- Прогнозувати наслідки, до яких може призвести розділення – дуже важко. – вважає Кондрук Валерій Петрович, почесний голова ГО «Освітянська Трибуна», лідер громадського руху «Разом із тобою». - Однак ми вважаємо, що у нас вистачить аргументів переконати парламентарів у необхідності закону про надання дозволу закладам післядипломної педагогічної освіти мати свої структури, заклади освіти всіх рівнів, що дасть можливість правильно відпрацьовувати інноваційні технології.

- Практика подібного співіснування освітніх закладів є унікальною. – додає Наталія Клокар, ректор Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, голова громадської організації «Освітянська Трибуна». – Це підтверджується і позицією зарубіжних освітян, які вже давно визнали, що така модель роботи коледжів (при інститутах) є найпрогресивнішою.

Подія, що відбулася 20 квітня, є значущою, визначною для освіти Київщини.
Колектив, проаналізувавши рішення влади, не сприйняв його і відкрито про це заявив.
Сподіваємось, що Головне управління освіти і науки області при ухваленні остаточного рішення буде зважати на наведені громадою аргументи.

Похожие пресс-релизы