pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Регіональні партнери долучилися до реалізації програми «Твій місцевий депутат: моніторинг діяльності депутатів місцевих рад в Ук

Київ, 15 лютого 2011 року – ФСЄ надав гранти 8 регіональним громадським організаціям – переможцям конкурсу в рамках програми «Твій місцевий депутат: моніторинг діяльності депутатів місцевих рад в Україні». Мета програми – розширити вплив громади на місцеві політичні процеси через здійснення громадського моніторингу діяльності місцевих депутатів та покращити доступ громадян до інформації про роботу місцевої влади. Програма реалізується у співпраці з Черкаською обласною організацією Комітету виборців України (далі – ЧОО КВУ), громадською організацією «Інтерньюз-Україна» та громадською кампанією «Новий громадянин» та виконується за фінансової підтримки Фонду демократії ООН (UNDEF) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

В рамках програми регіональні партнери - переможці конкурсу створять на базі наданого програмного забезпечення власні веб-портали та наповнять інформацією про склад та діяльність визначених пілотних місцевих рад. Депутати матимуть можливість використовувати цей ресурс для інформування громадян про свою роботу, а громадяни, в свою чергу, зможуть лишати відгуки та рекомендації.

Заходи в рамках регіональних проектів відрізняються залежно від місцевих потреб, проте основними складовими проектів буде формування мережі місцевих громадських організацій з метою спільної участі в моніторингу діяльності місцевих рад та проведення публічних заходів, підготовка та поширення інформаційних матеріалів про цілі проекту та хід його виконання. Громадські організації також розроблять рекомендації, як зробити роботу депутатів місцевих рад більш прозорою та підзвітною громаді. В рамках проекту проводитимуться тренінги з підвищення потенціалу місцевих НДО. Також регіональні партнери наприкінці проекту публічно відзвітують про свої досягнення та результати.

В рамках програми регіональними партнерами ФСЄ в цільових областях стали:
Одеська область – Обласна організація ВГО «Комітет виборців України» (керівник проекту – Ярослав Католик)
Волинська область – «Центр політичного аналізу та виборчого консалтингу» (керівник проекту – Михайло Наход)
Чернігівська область – ГО «Центр Доброчин» (керівник проекту – Наталія Дрозд)
Донецька область – Обласна організація ВГО «Комітет виборців України» (керівник проекту – Олег Гришин)
Луганська область – Східноукраїнський центр громадських ініціатив «Тотальна акція на підтримку прав людини та демократії» (керівник проекту – Володимир Щербаченко)
Харківська область – Харківський громадський фонд місцевої демократії (керівник проекту – Ольга Мірошник)
АР Крим – ГО «Інститут розвитку Криму» (керівник проекту – Олексій Дрьомов)
Тернопільська область – МГО «Творче молодіжне об’єднання «Нівроку» (керівник проекту – Володимир Ханас).

Окрім надання грантів в рамках програми передбачено проведення тренінгів, видання підсумкової брошури за результатами проекту та презентації досягнень проекту під час національної конференції.

* * *
За детальною інформацією про ці та інші програми Фонду звертайтесь, будь ласка, до Катерини Копчук, менеджера із зв’язків з громадськістю Фонду Східна Європа за телефоном (+38-044) 200-3825, або [email protected].

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПАРТНЕРІВ

Фонд Східна Європа – міжнародна благодійна організація, підтримка якої здійснюється Агентством США з міжнародного розвитку через Фонд Євразія та іншими донорами – урядами, фондами, корпораціями та приватними донорами. З січня 2008 року програми ФСЄ сприяють громадянському, соціальному та економічному розвитку України, мобілізуючи ресурси, зміцнюючи громади та підтримуючи партнерство громади, влади та бізнесу. Більше про Фонд: www.eef.org.ua

Черкаська обласна організація Комітету виборців України - незалежна громадська організація, нейтральна до політичних партій та виборчих блоків, яка діє на засадах добровільності, рівності своїх членів, самоуправління, законності і гласності. Організація створена в 1996 році з метою активізації громадянської позиції мешканців Черкаської області, залучення їх до участі в управлінні на місцевому і державному рівні, реалізації і захисті своїх конституційних прав. Діяльність організації направлена на захист виборчих прав громадян, всебічне сприяння відкритості, чесності, демократичності проведення виборів та політичних процесів.

Фонд демократії ООН був заснований в липні 2005 року як Загальний цільовий фонд Організації Об'єднаних Націй. Його головним завданням є розвиток демократії. Фонд демократії ООН фінансує проекти з побудови та розвитку демократичних інститутів, захисту прав людини й гарантуванню участі всіх соціальних груп у демократичних процесах.

Похожие пресс-релизы