Дорожня карта КВН-ЮІР-2011: запорізькі перегони

«Твій друг – безпечний рух!» - під таким гаслом 30 квітня у Запоріжжі відбувся півфінальний турнір кращих команд КВН-ЮІР з Луганської, Дніпропетровської, Київської, Черкаської та Запорізької областей. Вже дев’ять років поспіль призовий фонд учасникам творчого змагання забезпечує компанія «Фокстрот. Техніка для дому».
Мета заходу: залучення школярів для участі в роботі із запобігання дитячого дорожнього травматизму, прищеплення неповнолітнім пошани до професії працівника міліції, організація змістовного дозвілля школярів. Організатором конкурсу шкільних команд КВН-ЮІР є Департамент ДАІ МВС України, фахівцям якого системно допомагають Міністерство освіти, науки, молоді і спорту України та Всеукраїнський союз автомобілістів.
- Високі цілі організаторів й талановиту молодь треба підтримувати, - вважає начальник управління комерції компанії «Фокстрот. Техніка для дому» Юрій Пономаренко. - Компанія вже 9 років є партнером КВН-ЮІР у межах власного соціального проекту «Школа безпеки» та обдаровує усіх учасників змагання подарунками. Ми дякуємо учням за допомогу дорослим у пропаганді найголовніших правил у житті – як залишитися цілим та здоровим, будучи учасником дорожнього руху. Віримо, що подарунки від «Фокстроту» зроблять роботу ЮІРівців з КВНу більш комфортною та ефективною.
Переможці - юні артисти з 88-ої школи м. Запоріжжя з команди «88 диво світу» отримали у подарунок музичний синтезатор та поїдуть на 2 моря: восени до МДЦ «Артек» та влітку – до найбільшого в Україні аквапарку «Острів Скарбів» у Кирилівці, що на Азові.
Оплески вдячних глядачів, подарунки від організаторів та партнерів отримали також решта КВНівців: за другий результат - команда з Дніпропетровська, за третє місце - з Луганська та Київської області. Гості з Київщини сподобалися мюзиклом про дорогу, а луганці запам'яталися своєю версією розвитку організації дорожнього руху від первісних часів до наших днів.
«Хай не вирішити нам всіх проблем», - йдеться в гімні КВН. Але, схоже, КВН з приставкою ЮІР, перед собою таке завдання ставить. І якщо в результаті цих зусиль хоч би однією трагедією або нещасним випадком з неповнолітніми буде менше, то від цього «хай стане радісніше всім».
На шляху півфіналів КВН-ЮІР-2011 лишилися ще дві зупинки - Ужгород, де зіграють 6 команд західного регіону країни, та Севастополь, де позмагаються артисти-юірівці південних команд. А у вересні всіх шанувальників руху ЮІР запросить «Артек» – на Всеукраїнський 35 зліт юних інспекторів руху та фінал 15 КВН-ЮІРа.
Довідка: Вже 15 років КВН-ЮІР є ефективним способом виховувати законослухняних учасників дорожнього руху. Конкурс заснували й щорічно організовують Департамент ДАІ Міністерства внутрішніх справ України, Міністерство освіти, науки, молоді і спорту України, Всеукраїнська Спілка автомобілістів України. Генеральним партнером вже 9 років є мережа супермаркетів «Фокстрот. Техніка для дому». Мета творчого змагання шкільних команд КВН-ЮІР – сприяти залученню широкого загалу школярів до участі в роботі, спрямованій на запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, прищеплення школярам поваги до професії міліціонера, організація дозвілля школярів та молоді. Другий рік поспіль до зусиль організаторів конкурсу долучаються засновники аквапарку “Острів Скарбів» у Кирилівці на Азові, що доповнюють призовий фонд від «Фокстроту» власними подарунками – сертифікатами на безкоштовне відвідування найбільшого в Україні аквапарку влітку 2011 року.