Dell підтримує Лабораторію муніципальних інновацій «Smart City»: цього тижня Одеса прийматиме команди із семи міст України

Киев, 14 жовтня 2013 г. — З 16 по 18 жовтня 2013 року в м. Одеса відбудеться триденний марафон розробки інструментів електронного урядування в містах України.
Захід проходитиме під егідою Програми розвитку ООН в Україні та Асоціації «Міста електронного урядування України» у партнерстві з компаніями DELL Україна, Microsoft Україна і центром креативних ідей і соціальних проектів HUB Odessa. Лабораторія відбуватиметься за сприяння Національного центру е-урядування і Координаційного центру з впровадження економічних реформ при Президентові України.

Що відбуватиметься під час Лабораторії?
Три дні поспіль 35 представників місцевих органів влади, громадських організацій і фахівців ІТ-сфери доопрацьовуватимуть ідеї, заздалегідь подані на розгляд міжнародного журі наприкінці вересня цього року. З-поміж 20 міст, що виявили бажання разом зі своїми громадянами зробити життя своєї громади кращим, у жорсткій конкуренції місце півфіналістів виборола тільки третина учасників.
Серед напрацювань, що отримали попереднє схвалення та отримають можливість на доопрацювання під час роботи Лабораторії, є: система створення інтерактивної мапи міських проблем і миттєвої реакції міської влади на них, система громадського електронного контролю за комунальними підприємствами в сфері ЖКГ, система позашкільної он-лайн освіти і особистісного розвитку дітей міста та інші. Результатом роботи Лабораторії повинні стати детальні прототипи рішень, які влада впроваджуватиме разом з жителями мешканцями у своїх містах. Міста-переможці конкурсу отримують спів-фінансування на реалізацію свого проекту. Умовою підтримки впровадження таких ініціатив є спів-фінансування прототипів із міського бюджету.
«Важливою рисою для нас — зазначає Рікарда Рігер, Директор представництва ПРООН в Україні — є побудова демократичного урядування на всіх рівнях суспільного життя в Україні. Міста завжди йшли трохи попереду та не боялися експериментувати. Свідченням цього є жвавий інтерес, викликаний цьогорічним Національним конкурсом проектів в сфері е-урядування та Лабораторією … Для нас важлива не тільки технічна сторона, але, передусім, розвиток довіри та співпраці між муніципалітетами і мешканцями,. У останніх є що запропонувати. Конструктивне, спільне створення рішень (co-design) — лейтмотив цього заходу».
Андрій Сивенюк, маркетинг менеджер Dell в Україні та СНД: «Лабораторія муніципальних інновацій «Smart City» — це, безперечно, яскравий та цікавий проект як з точки зору збагачення молоді досвідом програмування та захисту проектів, так і обміну надбаннями між початківцями та досвідченими експертами. Такі зустрічі вкрай необхідні задля покращення нашого життя вже сьогодні, тому компанія Dell з нетерпінням чекає на цікаві проекти у фіналі!»
16 жовтня команди міст-учасників отримають консультації від міжнародних і національних експертів у сфері електронної демократії і більш детально обговорять свої ідеї.
17 жовтня відбуватиметься доопрацювання ідей відповідно до заявлених прототипів.
18 жовтня о 15:00 команди почнуть презентувати результати своїх напрацювань; у той час, коли журі визначатиметься з номінацією переможців, учасники зможуть поспілкуються з місцевими інноваторами, що стали переможцями конкурсу SocialCamp, що відбувся в Одесі восени цього року. Подія завершиться церемонією нагородження команд-переможниць.
Час: 16-18 жовтня 2013 року
Місце: м. Одеса, вул. Грецька 1-А, 3 поверх: http://goo.gl/maps/kPFL9

За додатковою інформацією прохання звертатися до Євгена Зеленка, Координатора зі зв’язків з громадськістю та роботи зі ЗМІ ([email protected] або за телефоном (044) 254-0035).

Dell у соціальних мережах:

О компании Dell
Компания Dell (NASDAQ: DELL) учитывает пожелания своих заказчиков и предлагает инновационные технологии и услуги, открывая новые возможности добиваться большего (The Power To Do More). Более подробную информацию см. на сайте www.dell.com

Контактные данные для медиа:
Андрей Сивенюк Dell +380 (44) 390 5990 [email protected]

Анна Кузнецова SEVEN Communications +380 (44) 500 7780 [email protected]