За напрямом європейських стандартів… Столичні Центри обслуговування платників надали 2,8 мільйона послуг

За напрямом європейських стандартів…
Столичні Центри обслуговування платників надали 2,8 мільйона послуг

Сервісне обслуговування платників податків європейського рівня є пріоритетним напрямом роботи Головного управління Міндоходів у м. Києві.
Так, з початку року столичні Центри обслуговування платників податків надали 2 мільйони 821 тисячу послуг. В переважній більшості звернення клієнтів ЦОПП Головного управління Міндоходів у м. Києві стосувались податкової звітності, видачі реєстраційних номерів облікової картки платника податків, довідок та дозвільних документів, а це 1 мільйон 944 тисячі адміністративних послуг, що складає близько 69 % від їх загальної кількості; 355 тисяч, або 12 % - інформаційно-консультаційні послуги щодо роз’яснень питань сплати податку на прибуток, ПДВ, оподаткування фізичних осіб; майже 2 %, або більш ніж 51 тисяча – послуги з видачі ключів цифрового підпису.
У зв’язку з тим, що з 1 жовтня 2013 року Міністерство доходів і зборів України розпочало процедуру адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у Центрах обслуговування платників податків виникло пожвавлення з боку відвідувачів, які вперше подають звітність з ЄСВ. Тому до 22 жовтня 2013 року столичні ЦОПП працюють з 9-00 до 20-00 години та до останнього клієнта, який бажає подати вказану звітність.
Проте, з 23 жовтня 2013 року режим роботи столичних Центрів обслуговування платників податків буде змінено:
понеділок – з 9-00 до 18-00 год.;
вівторок – з 9-00 до 20-00 год.;
середа – з 9-00 до 18-00 год.;
четвер – з 9-00 до 20-00 год.;
п’ятниця – з 9-00 до 18-00 год.;
субота – з 9-00 до 16-00 год.
Слід зазначити, що зміни у режимі роботи ЦОПП жодним чином не вплинуть на якість обслуговування відвідувачів. Клієнти столичних Центрів обслуговування не відчують незручностей й матимуть змогу вчасно та якісно отримувати всі необхідні послуги.