pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

0 (800) 300-466 – додатковий номер Контакт-Центру «Київстар» для безкоштовних дзвінків з будь-якого номера в Україні

10 листопада 2014 р.

м. Київ

0 (800) 300-466 – додатковий номер Контакт-Центру «Київстар» для безкоштовних дзвінків з будь-якого номера в Україні

З 6 листопада 2014 року Контакт-Центр «Київстар» приймає звернення клієнтів за номером 0 (800) 300-466. Дзвінки на даний номер безкоштовні для абонентів всіх операторів мобільного та фіксованого зв'язку в Україні.

Новий номер продовжує програму оптимізації роботи Контакт-Центру, мета якої максимально спростити доступ абонентів і потенційних клієнтів Компанії до оперативного інформування і актуальних пропозицій. В рамках цієї ініціативи десятки місцевих номерів зв'язку з Контакт-Центром будуть змінені на єдиний національний номер.

«800»-і номери вже використовуються для підтримки корпоративних клієнтів компанії та абонентів послуги «Домашній інтернет», абонентів фіксованого зв'язку.

Абоненти мобільного зв'язку: 0 (800) 300-466

Абоненти послуги «Домашній інтернет»: 0 (800) 300-460

Абоненти фіксованого зв'язку: 0 (800) 301-013

Корпоративні клієнти (малі і середні підприємства): 0 (800) 300-000

Корпоративні клієнти (великі підприємства): 0 (800) 303-393

«Київстар» має найбільший в Україні власний контакт-центр. Близько 1 500 співробітників в чотирьох містах щодня приймають більше 60 000 звернень клієнтів, а система IVR обслуговує до 1 500 000 запитів. Висока якість роботи контакт-центру підтверджується щорічним дослідженням задоволеності абонентів і безліччю міжнародних нагород. Так, в 2013 році клієнти компанії оцінили роботу служби підтримки на 4,65 балів з 5 можливих, а в червні 2014 року контакт-центр був визнаний кращим в регіоні EMEA за версією Contact Center World Awards.

Дізнавайтеся новини першими на офіційній твіт-сторінці «Київстар»

Довідка про «Київстар»

«Київстар» – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій. Послугами оператора користується понад 25 млн клієнтів мобільного зв’язку і близько 800 тис. – широкосмугового інтернету.

Акціонери «Київстар» – міжнародна група VimpelCom Ltd. (Нідерланди), володіє телекомунікаційними активами у країнах СНД, Європи, Азії, Африки та Північної Америки. Акції компанії знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.

Мобільна мережа «Київстар» – одна з найкращих у Європі, і охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських та річкових узбереж.

Волоконно-оптична мережа «Київстар» для швидкісної передачі даних має загальну довжину понад 46 тисяч кілометрів, і ємність зовнішніх каналів понад 620 Гбіт/с. Оператор надає послуги міжнародного роумінгу в 195 країнах на 5 континентах.

«Київстар» понад 16 років працює в Україні, і є найбільшим платником податків, а також одним з найкращих роботодавців і соціально відповідальною компанією.

За додатковою інформацією звертайтеся: [email protected] www.kyivstar.ua

Похожие пресс-релизы