pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Українське товариство охорони птахів дає життя водно-болотним угіддям міжнародного значення у Миколаївській області

24 грудня 2014 року – Два канали запрацювали в урочищі «Бієнкові плавні», що наповнять водою Дніпро-Бузького лиману зневоднене урочище, яке потерпає від засухи щонайменше останні 15 років. З’єднувальні канали загальною довжиною понад 800 метрів Українське товариство охорони птахів (ТОП) збудувало протягом листопада-грудня 2014 року в рамках проекту «Відновлення прісних водойм на Півдні України».
Роботи з відновлення водойм на півдні ТОП виконує за підтримки Компанії «Кока-Кола Україна» у співпраці з Національним природним парком «Білобережжя Святослава», в межі якого входять «Бієнкові плавні». Роботи підтримані Міністерством екології та природних ресурсів України й затверджені відповідними державними органами.
На черзі спорудження в плавнях ще одного розгалуженого каналу загальною довжиною близько 1 км. Очікується, що всі три канали наповнять прісною Дніпро-Бузькою водою площу не менш 700 га.
«До весни 2015 року гідрологічний режим «Бієнкових плавнів» буде відновлено. Понад 5 млн. кубів Дніпро-Бузької води напоять засушливі водно-болотні угіддя міжнародного значення, завдяки чому відтворяться унікальні нерестові площі Кінбурнського півострову, які так необхідні для поповнення рибних запасів півдня України, що різко скорочуються останні роки. А також ми з нетерпінням чекаємо на повернення в плавні червонокнижних пеліканів», — підтверджує гостру необхідність природоохоронних робіт Олег Дудкін, директор Українського товариства охорони птахів.
Окрім «Бієнкових плавнів», схожі природоохоронні заходи з відновлення гідрологічного режиму буде здійснено ще на кількох ключових водно-болотних угіддях у Херсонській та Запорізькій областях наступного року.
КІНЕЦЬ
Для довідки:
«Бієнкові плавні» — це велика система озер, поєднаних між собою і Дніпро-Бузьким лиманом ланцюжком каналів. Завдяки цьому озера живляться дніпровською водою. Втім останніми роками в результаті антропогенного впливу система озер повністю пересихає в літній сезон, що веде до загибелі основної частини біорізноманіття. Озера тут ніколи не були глибоководними, середня глибина їх становить близько метра. Завдяки цьому вода в них добре прогрівається, а заплавні озера стають ідеальним рибним нерестилищем, що і приваблює сюди інших тварин. В минулому тут збиралося до 90% європейської популяції пелікана рожевого. Загалом, у Бієнкових плавнях реєструють до 30 різних видів птахів, занесених до Червоної книги України.

Плавні наповнені водою – оаза для водоплавних та коловодних птахів. Фото: Зіновій Петрович
«Бієнкові плавні» без води схожі на пустелю. Фото: Василь Чаус, 2014 р.

Контакти для ЗМІ:
Вікторія Шевчук, фахівець ТОП зі зв’язків із громадськістю
[email protected]
044 284 71 31
096 913 15 72

Похожие пресс-релизы