20 спортивних майданчиків встановлено в Фондом Кличко у школах

Спортивна інфраструктура українських шкіл протягом травня-червня поповнилася 20-ма багатофункціональними спортивними майданчиками, які містять знаряддя для вправ – турніки, бруси, рукоходи, гімнастичні кільця та обладнання для ігор: баскетбольні кільця, майданчики для волейболу, бадмінтону, великого тенісу, столи для гри у настільний теніс.
Такий результат десятого року роботи проекту «Клич друзів – граймо разом!»

Фонд Кличко десятий рік поспіль провів соціальну ініціативу «Клич друзів – граймо разом!», метою якої є заохочення дітей до занять спортом за рахунок розвитку спортивної інфраструктури. У такий спосіб Фонд Кличко використовує свій високий і незаперечний авторитет з метою залучення коштів бізнес-сектору для побудови спортивних майданчиків у містах і селах, де найбільш скрутно з місцями для занять спортом. Партнером Фонду Кличко є Фундація Coca-Colа – за рахунок її гранту відбувається ця соціальна ініціатива. Відтак кількість встановлених Фондом з 2005 року майданчиків для занять спортом сягнула у 2015-му році понад 160. За приблизними підрахунками Фонду, завдяки встановленим майданчикам близько 500 тисяч дітей з різних куточків України отримали можливість тренуватися на них.
На початку дії ініціативи у 2005 році у конкурсі на встановлення майданчиків брали участь об’єднання громадян за територіальним принципом – село, вулиця, двір чи мікрорайон міста. З розвитком проекту до участі у конкурсі стали залучатися виключно загальноосвітні школи. Досвід показав, що спортивні майданчики у школах найбільш ефективно використовуються та підтримуються у належному стані. При цьому, зазвичай, спортивне обладнання використовується не тільки у навчальному процесі на уроках фізкультури, а й дітлахами та юнацтвом, що мешкає навколо. Відтак, до спорту та активного відпочинку залучається більша кількість молоді.
Починаючи з 2015 року – заявки на конкурс вперше приймалися виключно в електронній формі на новому порталі Фонду: www.klitschkofoundation.org
Технологічні новації були розраховані на те, щоб зробити участь у конкурсі доступною всім, максимально легкою, без бюрократичних процедур та повністю прозорою. Цей крок виправдав себе. Різко збільшилося надходження заявок від шкіл.
У 2015 році конкурс «Клич друзів – граймо разом!» тривав з 5 березня до 5 квітня. Результати конкурсу були офіційно оголошені 15 квітня. У цей день 20 шкіл з понад 2-х тисяч, які взяли участь у відборі, були повідомлені, що до них виїжджає команда Фонду Кличко разом зі спортивним обладнанням. І вже з 25 квітня почався монтаж майданчиків на подвіря’х шкіл-зпереможниць, а 4 травня Фонд Кличко урочисто відкрив спортивний майданчик у щколі № 26 міста Житомир. Далі – чи не щодня: Здолбунів, Рівненської області; Львів; Королево, Закарпатської олбласті… аж до останнього – двадцятого у с. Вільне Запоріжжя, Миколаївської області, де майданчик було відкрито 15 червня. Таким чином, протягом півтора місяців Фонд встановлював по одному майданчику щодва дні та проводив їх урочисте відкриття – гучне свято зі змаганнями, лотереєю, призами. Напружений графік та неабиякі зусилля не давались взнаки команді через натхнення і усвідомлення важливості місії та щиру радість школярів.
Традиційно на одне з відкриттів завітав чемпіон світу з боксу та засновник Фонду Володимир Кличко. Цього року він побував у школі №3 у м. Переяслав-Хмельницький Київської області, де й було відзначено 10-ліття проекту. Саме там Володимир Кличко разом з Генеральним директором компанії «Кока-Кола Україна» Роджером Гаунтлетом оголосили, що проект триватиме й надалі.
«Клич друзів – граймо разом!» – один із найбільш яскравих проектів серед понад 280 програм фізичної активності, які підтримує Coca-Cola у світі», – повідомив Генеральний директор Компанії «Кока-Кола Україна» Роджер Гаунтлет від імені всесвітньовідомої благодійної організації – Фундації Coca-Cola.
Фонд Кличко та Фундація Coca-Cola закликають школи брати участь у соціальній ініціативі «Клич друзів – граймо разом!» у 2016 році та разом із Фондом іти до мети: забезпечити спортивною інфраструктурою усі школи України.

Для довідки:
Фонд Кличко – всеукраїнська благодійна організація, заснована в серпні 2003 року з метою створення належних умов для гармонійного розвитку підростаючого покоління України. За 12 років своєї діяльності фонд реалізував низку соціальних проектів, що були спрямовані на популяризацію здорового способу життя, сприяння розвитку спорту, підтримку талановитої молоді та проведення просвітницьких кампаній. Фонд працює з дітьми шкільного віку, студентами й молоддю, які прагнуть досягти успіху в житті.
www.klitschkofoundation.org
Фундація Coca-Cola – благодійна організація, заснована 1984 року в США, за допомогою якої Компанія Coca-Cola реалізує свої благодійні проекти в усьому світі. Фундація підтримує ініціативи та програми місцевих громад, які відповідають нагальним суспільним потребам і пріоритетам в таких напрямах: популяризація здорового способу життя, збереження водних ресурсів, переробка вторинної сировини, підтримка освітніх програм. Загалом Фундація Coca-Cola за роки своєї роботи надала понад 300 млн доларів США на благодійні проекти.