Henkel взяв участь у виставці-форумі «Доступне та енергоефективне житло – 2015»

10-13 вересня 2015 року в Українському домі в м. Київ відбулася виставка-форум «Доступне та енергоефективне житло – 2015». Подію організовано за сприяння Державного підприємства «Український дім» та Конфедерації Будівельників України. Представники компанії «Хенкель Баутехнік (Україна)» долучилися до обговорення стану енергоефективності України в рамках конференції «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНЕ ЖИТЛО» та розповіли про можливі шляхи термомоденізації ЖКГ України.
Протягом чотирьох днів експозиції у рамках круглих столів та конференцій порушувалися питання енергозалежності нашої держави, необхідності популяризації ідей застосування енергозберігаючих матеріалів і формування загальної культури економії енергії.
У перший день, 10 вересня, програма конференції охоплювала такі теми, як: «Екологічна стандартизація та сертифікація будматеріалів для енергоефективного будівництва», «Виробництво та будівництво теплих будинків», «Енергоефективність житла. Практичні поради на 2015 рік» та ін.
Представник компанії «Хенкель Баутехнік (Україна)», регіональний менеджер В'ячеслав Євтушенко, виступив із презентацією на тему «Henkel – експертизи енергоефективних технологій для ЖКГ України». Виступ був присвячений висвітленню основних причин того, чому Україна споживає газу більше, ніж декілька країн Європи разом, а також ключових аспектів сучасної тепломодернізації фасадів. «Енергоефективне житло – це вимога, яку ми ставимо перед собою на шляху до Європи, – розповідає В'ячеслав Євтушенко. – Через не утеплені будинки ми втрачаємо до 40% теплової енергії, тому нагальним питанням є проведення інформаційної політики щодо важливості термомодернізації та навчальних семінарів для всіх громад. Компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» є виробником енергоефективної системи утеплення Ceresit Ceretherm і має комплексне й стратегічне бачення плану термомодернізації ЖКГ України».
11 вересня увага учасників конференції була прикута до наступних тем: «Міфи енергозбереження та використання енергоефективного обладнання», «Дестратифікація повітря», «Як зекономити на енергоефективності», «Нові технології виробництва матеріалів, будівництва та утеплення житла» та ін. Усі бажаючі також змогли відвідати дитячий центр «Наші діти», який став першим енергозберігаючим центром в Україні, де система опалення (тепло – вода) повністю заснована на експлуатації відновлюваних джерел енергії.
Компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» бачить перспективи проведення подібних конференцій і в майбутньому. Взаємодія на такому високому рівні допомагає визначити пріоритетні напрямки роботи з модернізації житлового фонду України, а також спільними зусиллями сприяти формуванню загальної культури економії енергії серед українців.