pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Від слів до дії: екологічна відповідальність підприємств групи МХП

Компанія МХП, як представник соціально відповідального бізнесу, вживає заходів для мінімізації впливу діяльності підприємств Групи на довкілля. Для цього розроблено Екологічну політику, яка встановлює екологічні принципи діяльності холдингу, створено єдину форму річної звітності з екологічних питань для усіх підприємств МХП. Окрім цього, на кожному з них ведуться відповідні реєстри та працюють штатні сертифіковані екологи, які контролюють дотримання цих документів та законодавства України, а також здійснюється низка природоохоронних заходів у різних куточках України.
Участь громадськості в процесі оцінки впливу господарської діяльності підприємств на довкілля — важливий аспект роботи агрохолдингу. Прозоре і соціально відповідальне партнерство у всіх напрямах — принцип сталого розвитку компанії. Це стимулює покращувати результати та уникати будь-яких порушень, у тому числі екологічних.
У холдингу розроблено єдину форму річної внутрішньої звітності з екологічних питань, яка охоплює всі підприємства МХП. Щороку компанія розширює її та деталізує інформацію для всіх зацікавлених сторін. Наразі така звітність передбачає сім блоків, що розкривають інформацію про відходи, стічні води, викиди в атмосферу, відомості про спожиті ресурси, про скарги екологічного характеру, які надійшли на адресу окремого підприємства чи холдингу в цілому, та застосовані штрафні санкції за результатами екологічних перевірок. Також в документі мають бути відображені витрати на збереження екології та призначені для цього споруди. Така внутрішня звітність дає змогу аналізувати кількісні показники екологічної діяльності підприємства та коригувати плани на майбутнє.
Окрім того, на кожному підприємстві Групи складено п’ять обов’язкових реєстрів, які щороку оновлюються. Ця інформація допомагає екологам та особам, відповідальним за охорону довкілля, здійснювати оцінку ризиків, запобігати екологічним порушенням та будувати стратегію екологічного господарювання з використанням новітніх очисних систем та переробних комплексів.
«Протягом 2017 року компанія не сплачувала суттєвих штрафів та не підпадала під будь-які санкції через порушення чи недотримання природоохоронного законодавства України. За дотриманням принципів екологічної безпеки стежать не лише зовнішні контролюючі органи, а й штатні екологи чи особи, відповідальні за охорону довкілля. Основна зона їхньої відповідальності — зменшення витрат, пов’язаних із впливом підприємства на довкілля, а також запобігання надзвичайним екологічним ситуаціям та аваріям, які можуть виникнути з вини підприємства. Кожен виробничий процес строго регламентовано. Ми намагаємося передбачити збої в роботі і закладаємо час та ресурси на їх усунення. Аби уникнути неприємних сюрпризів, які б завдавали шкоди довкіллю, ми постійно шукаємо нові способи екологічного господарювання і відкриті до нового досвіду», — зауважив Олександр Семенець, головний еколог МХП.
Нещодавно в рамках серії екологічних прес-турів підприємствами Групи МХП представники національних ЗМІ відвідали «Вінницьку птахофабрику», де ознайомилися не лише з діяльністю найбільшого підприємства такого типу в Україні та другого за розмірами в Європі, а й побачили, як працюють новітні очисні системи за голландською технологією та побували на біогазовому комплексі, будівництво першої черги якого завершується. Окрім того, 27 липня за сприяння БФ «Урожай — громаді» НВФ «Урожай» Групи МХП та Черкаської ОДА планується проведення еко-фестивалю в Ліплявській громаді в рамках реалізації проекту «Екологічний спосіб життя об’єднує громади». Проект спрямований на те, щоб привернути увагу людей до проблеми засмічення територій і згуртувати їх навколо екологічних питань. Представники громад Черкаської області будуть змагатися у швидкості збирання сміття (плогінг) та прослухають лекцію, для чого та як правильно сортувати відходи. Учасники заходу зможуть обмінятися досвідом з реалізації екологічного способу господарювання та вирішення екологічних проблем. Захід буде проведено у форматі еко-свята із виступами творчих гуртів, проведенням конкурсів, та приготування козацької каші.
Підприємства МХП активно впроваджують у своїй діяльності не лише інноваційні методи роботи, техніку, засоби, а й переймають передові технології для збереження довкілля та обмінюються досвідом з іншими представниками бізнесу та громадських структур. Спільна робота, досвід поколінь і досягнення сучасності — потужна основа відповідального бізнесу, лідером якого є компанія МХП.

Похожие пресс-релизы