pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Нові можливості у лікуванні діабету: в українських лікарнях з’явилося сучасне обладнання для моніторингу рівня глюкози

За даними Міжнародної діабетичної федерації та Всесвітньої організації охорони здоров’я, захворюваність на цукровий діабет у світі зросла у чотири рази за останні 30-40 років та сягнула рівня пандемії ХХІ століття. Якщо у 1980 році на цукровий діабет хворіли 108 мільйонів людей, то у 2019 ця кількість становила близько 463 мільйонів, а до 2045 року сягне 700 мільйонів. Україна не є винятком: кількість людей із діабетом зростає рік за роком.
Головне правило лікування цукрового діабету та попередження його наслідків полягає у постійному контролі рівня глюкози — тобто цукру — у крові. Ефективними є виключно методи діагностики, що передбачають безперервний моніторинг глюкози.
Тепер в Україні люди з діабетом мають можливість точно контролювати показники цукру. Нещодавно у лікарнях різних регіонів України з’явилися системи безперервного моніторингу iPro2. Системи моніторингу та сенсори для українських лікарень на суму майже 4 мільйони гривень закупила данська фармацевтична компанія Novo Nordisk. Близько 100 років компанія займається лікуванням цукрового діабету. Усі ці 100 років Novo Nordisk допомагала людям із діабетом жити повноцінним життям, маючи на меті перемогти цукровий діабет у майбутньому. У 2020 році компанія оголосила про нову стратегію соціальної відповідальності, у якій заявила, що має намір перемогти цукровий діабет. Для цього Novo Nordisk фокусується на трьох пріоритетах: вкладає в інновації та з часом прагне зробити діабет виліковним; працює над тим, щоб забезпечити доступ до інсулінів для найширшого кола пацієнтів; займається профілактикою захворювання.
Про закуплене обладнання, цілі компанії та можливості, що відкрилися перед людьми з діабетом, говорили на прес-конференції 25 червня.
Генеральний директор компанії Novo Nordisk, Владислав Мороз детальніше розповів про нове обладнання та як ця ініціатива перетинається з цілями компаніями:
- Якщо подивитися новини, то складається враження, що у нашій системі охорони здоров’я зараз існує єдина проблема — коронавірус. Я в жодному разі не применшую важливість пандемії коронавірусу, але цукровий діабет — це також пандемія, яка розвинулася багато років тому і зараз набирає обертів. Ми як компанія-лідер у лікуванні цукрового діабету, розуміємо, що наше основне завдання — сприяти доступу до сучасного лікування та методів діагностики для людей із діабетом. Саме тому ми запровадили благодійний проект, у рамках якого закупили спеціальне обладнання для постійного моніторингу рівня глюкози у 55 лікувальних закладів України.
Дослідження за допомогою моніторингової системи можна робити людям із діабетом 1 і 2 типу. Система моніторингу являє собою датчик, із яким людина має ходити протягом 6 днів під контролем лікаря.
Роман Власенко, людина з діабетом, керівник клубу для дітей та молоді з діабетом «Діаклуб» розповів про переваги моніторингу з погляду людини з діабетом:
- Коли з’явилися глюкометри, це був певний прорив. Проте контроль рівня цукру за допомогою глюкометра — це як їзда на велосипеді з заплющеними очима. Якщо ж говорити про систему моніторингу, це дозволяє постійно моніторити те, що відбувається в організмі. Як користувач схожої системи можу сказати, що для мене найкориснішою функцією стало те, що я можу прогнозувати свій стан: якщо я бачу, що мій рівень цукру падає чи зростає, я можу вчасно вжити відповідних заходів. Це збільшує мої можливості.
Нове обладнання зможе допомогти людям, що живуть із діабетом у досягненні компенсації, а лікарям та медичним закладам покращити показники захворюваності та сприяти скороченню витрат на лікування ускладнень діабету.

Похожие пресс-релизы