Компанія «Хенкель» у третьому кварталі демонструє високе зростання обсягу продажів в органічному вираженні

 Високе органічне зростання обсягу продажів у третьому кварталі: +3,9 відсотка
 Усі бізнес-підрозділи фіксують зростання обсягу продажів в органічному вираженні
 Прогноз на 2020 фінансовий рік:
o Зростання обсягу продажів в органічному вираженні: у діапазоні між -1,0 та -2,0 відсотка
o Скоригована рентабельність обороту (Adjusted EBIT margin)*: у діапазоні між 13,0 і 13,5 відсотка
o Скоригований прибуток на привілейовану акцію (EPS)* при незмінних обмінних курсах:
зниження у діапазоні між -18 та -22 відсотками

*З урахуванням одноразових надходжень, одноразових витрат і видатків на реструктуризацію.

Дюссельдорф – «Попри те, що складні економічні умови, зумовлені кризою, що виникла через поширення коронавірусу, тривають і досі, компанія «Хенкель», зважаючи на попередні дані, у третьому кварталі продемонструвала високе зростання обсягу продажів в органічному вираженні на 3,9 відсотка. Обсяг продажів становив приблизно 5 мільярдів євро, і цей високий результат зумовлений успішною роботою всіх бізнес-підрозділів», – сказав голова правління Ради директорів компанії «Хенкель» Карстен Кнобель (Carsten Knobel).
«Бізнес-підрозділ «Клейові технології» в усіх напрямах діяльності продемонстрував більш високу позитивну динаміку показників порівняно з другим кварталом. У бізнес-підрозділі «Косметичні засоби» порівняно з другим кварталом також спостерігалися тенденції до пожвавлення у сегменті засобів для салонів краси, при цьому в сегменті роздрібної торгівлі продуктами спостерігалося значне органічне зростання обсягу продажів порівняно з відповідним кварталом попереднього року. Бізнес-підрозділ «Засоби для прання та догляду за оселею» продемонстрував суттєве зростання показників діяльності і тим самим зберіг тенденцію до позитивної динаміки», – додав Карстен Кнобель.

З огляду на попередні показники діяльності за перші дев’ять місяців 2020 року компанія «Хенкель» надала новий прогноз на 2020 фінансовий рік після відкликання свого річного прогнозу в квітні 2020 року через високий ступінь невизначеності, зумовлений пандемією COVID-19.

Нині компанія «Хенкель» розраховує на те, що зростання обсягу продажів Групи в органічному вираженні відбуватиметься в діапазоні від -1,0 до -2,0 відсотка. Попри суворий контроль витрат динаміка прибутку за весь рік зазнає більш сильного негативного впливу, ніж динаміка обсягу продажів, через суттєве скорочення попиту у сегменті промислових продуктів і продуктів для салонів краси, а також внаслідок збільшення обсягу інвестицій у маркетингову та рекламну діяльність, перехід до цифрових каналів взаємодії та розвиток ІТ. Отже, компанія «Хенкель» очікує, що на рівні Групи показник скоригованої рентабельності обороту (adjusted EBIT margin) перебуватиме в діапазоні від 13,0 до 13,5 відсотка, а зниження скоригованого прибутку на привілейовану акцію (EPS) – у діапазоні від -18 до -22 відсотків при незмінних курсах валют.

«Динаміка органічного зростання обсягу продажів у третьому кварталі свідчить про те, що ми дійсно маємо потужний диверсифікований портфель, який містить успішні бренди й інноваційні технології для наших клієнтів у сегменті промислових і споживчих продуктів. Ми найбільш задоволені тим, що усі наші бізнес-підрозділи продемонстрували позитивну динаміку зростання. Вона частково зумовлена тим, що потрібно було надолужити згаяне у другому кварталі, впродовж якого вплив пандемії коронавірусу був особливо сильним. Ми очікуємо на можливі негативні наслідки пандемії і в четвертому кварталі, однак у нашому прогнозі на цей рік ми припускаємо, що в майбутньому вже не буде такого масштабного карантину, який ми спостерігали у багатьох країнах, зокрема в другому кварталі. Загалом ми впевнені в тому, що прямуємо правильним шляхом, дотримуючись стратегії цілеспрямованого зростання, і переконані, що вийдемо з кризи ще сильнішими. Висловлюємо особливу подяку нашим працівникам у всьому світі, оскільки саме їхня прихильність нашій стратегії зумовлює вирішальний внесок в її реалізацію», – підсумував Карстен Кнобель.

Попередні дані щодо динаміки продажів у третьому кварталі
За попередніми даними, компанія «Хенкель» продемонструвала зростання обсягу продажів в органічному вираженні (без урахування впливу змін обмінних курсів валют та придбання/вибуття активів) на рівні +3,9 відсотка.

За попередніми даними бізнес-підрозділ «Клейові технології» у третьому кварталі забезпечив приріст обсягу продажів в органічному вираженні на рівні +1,3 відсотка. Порівняно з другим кварталом за всіма напрямами його діяльності було зафіксовано відновлення попиту.

Згідно з попередніми даними бізнес-підрозділ «Косметичні засоби» продемонстрував дуже потужне зростання обсягу продажів в органічному вираженні на рівні +4,3 відсотка. Хоча динаміка показників у сегменті товарів для салонів краси, незважаючи на тенденцію до відновлення, виявилася нижчою, ніж у відповідному кварталі попереднього року, у сегменті роздрібної торгівлі в третьому кварталі було зафіксовано суттєве зростання обсягу продажів в органічному вираженні.

Завдяки незмінно високому попиту на продукти бізнес-підрозділу «Засоби для прання та догляду за оселею», а також ефекту надолужування згаяного в другому кварталі, згідно з попередніми даними цей бізнес-підрозділ у третьому кварталі теж демонструє суттєве зростання обсягу продажів в органічному вираженні на рівні +7,7 відсотка.

10 листопада 2020 року компанія «Хенкель» оприлюднить свій звіт за третій квартал 2020 року.

Попередні дані щодо динаміки продажів за перші дев’ять місяців 2020 року
Згідно з попередніми даними за перші дев’ять місяців 2020 року компанія «Хенкель» зафіксувала загальний обсяг продажів на рівні близько 14,5 мільярда євро. Це означає, що загалом зміна обсягу продажів в органічному вираженні становить -2,1 відсотка.

Упродовж перших дев’яти місяців 2020 року бізнес-підрозділ «Клейові технології» зафіксував зменшення обсягу продажів в органічному вираженні на рівні -6,8 відсотка. Обсяг продажів в органічному вираженні у бізнес-підрозділі «Косметичні засоби» зменшився на -4,2 відсотка. Бізнес-підрозділ «Засоби для прання та догляду за оселею» забезпечив вельми суттєве зростання обсягу продажів в органічному вираженні, яке становить +5,8 відсотка.

Прогноз для Групи компаній «Хенкель» на 2020 рік
З огляду на динаміку діяльності впродовж перших дев’яти місяців 2020 року та припущення щодо показників діяльності в четвертому кварталі компанія «Хенкель» оприлюднила новий прогноз на 2020 фінансовий рік. Через швидке поширення пандемії COVID-19 і високий рівень невизначеності стосовно її впливу на динаміку світової економіки впродовж року 7 квітня 2020 року Правління Henkel AG & Co. KGaA вирішило не підтримувати надалі свій прогноз на 2020 фінансовий рік, оприлюднений у річному звіті за 2019 рік.

Беручи до уваги наслідки пандемії COVID-19, у поточних прогнозах передбачено різко негативну динаміку розвитку світової економіки в 2020 році. Наш новий прогноз ґрунтується на припущенні, що промисловий попит і ділова активність у галузях, важливих для компанії «Хенкель», у четвертому кварталі будуть нижчими, ніж у попередньому році, проте суттєво не погіршаться. Вирішальним фактором у цьому разі буде показник подальшої динаміки випадків інфікування та поширення обмежень, пов’язаних із пандемією. У зв’язку з цим компанія «Хенкель» припускає, що в четвертому кварталі 2020 року не будуть введені масштабні карантинні обмеження в ключових регіонах, що є важливими для компанії.

Беручи до уваги зазначене, компанія «Хенкель» розраховує на показник зростання обсягу продажів в органічному вираженні у діапазоні від -1,0 до -2,0 відсотка на рівні Групи у 2020 фінансовому році.

Що стосується бізнес-підрозділу «Клейові технології», на показниках діяльності якого, ймовірно, позначиться різке падіння загального попиту в промисловому сегменті та, зокрема, в автомобільній промисловості, компанія «Хенкель» очікує, що його динаміка обсягу продажів в органічному вираженні буде у межах від -5,5 до -6,5 відсотка. Для бізнес-підрозділу «Косметичні засоби» на сьогодні компанія «Хенкель» очікує, що динаміка обсягу продажів в органічному вираженні перебуватиме в діапазоні від -2,0 до -3,0 відсотка. Значний спад ділової активності у сегменті послуг салонів краси, зумовлений пандемією, особливо в першій половині року, позначатиметься на показниках діяльності цього бізнес-підрозділу протягом усього фінансового року. Приріст обсягу продажів в органічному вираженні для бізнес-підрозділу «Засоби для прання та догляду за оселею» за прогнозами компанії становитиме від +4,5 до +5,5 відсотка.

На рівні Групи «Хенкель» розраховує досягти скоригованої рентабельності обороту (EBIT margin) в діапазоні від 13,0 до 13,5 відсотка. За очікуваннями «Хенкель» бізнес-підрозділ «Клейові технології» матиме скориговану рентабельність обороту в діапазоні від 14,5 до 15,0 відсотків, бізнес-підрозділ «Косметичні засоби» – у діапазоні від 10,0 до 10,5 відсотка, а бізнес-підрозділ «Засоби для прання та догляду за оселею» – у діапазоні від 15,0 до 15,5 відсотка.

Зниження продажів у сегменті промислових продуктів та продуктів для салонів краси внаслідок пандемії чинитиме негативний вплив на показник скоригованої рентабельності обороту. Як було оголошено на початку року, компанія «Хенкель» до того ж збільшує обсяг інвестицій у маркетингову та рекламну діяльність, а також в активізацію переходу до цифрових каналів взаємодії та розвиток ІТ.

За очікуваннями, скоригований прибуток на привілейовану акцію (EPS) при незмінних обмінних курсах буде знижуватися, ця зміна перебуватиме у діапазоні значень від -18 до -22 відсотків.

Про компанію «Хенкель»
Компанія «Хенкель» здійснює свою діяльність у світовому масштабі та має збалансований і диверсифікований портфель продукції. Силами трьох своїх бізнес-підрозділів компанія утримує провідні позиції у сегменті промислових і споживчих продуктів завдяки своїм потужним брендам, інноваційному підходу та застосуванню передових технологій. Бізнес-підрозділ «Клейові технології» компанії «Хенкель» є світовим лідером на ринку клейових матеріалів у всіх сегментах продуктів для промисловості на глобальному рівні. Бізнес-підрозділи «Засоби для прання та догляду за оселею» і «Косметичні засоби» компанії «Хенкель» утримують провідні позиції на багатьох ринках світу та у численних категоріях продукції. Компанія «Хенкель», заснована у 1876 році, має історію успіху, що триває понад 140 років. У 2019 році обсяг продажу компанії становив понад 20 мільярдів євро, а скоригований операційний прибуток – більш як 3,2 мільярда євро. Чисельність працівників компанії «Хенкель» становить понад 52 000 осіб у всьому світі. Це віддана та різноманітна команда ентузіастів, яких об’єднує спільна корпоративна культура та спільна мета – створення цінності з дотриманням принципів сталого розвитку, а також спільні ідеї. Компанія «Хенкель» є визнаним лідером у сфері сталого розвитку, вона обіймає провідні позиції у багатьох міжнародних індексах і рейтингах. Привілейовані акції компанії «Хенкель» внесені до переліку, що охоплюється фондовим індексом Німеччини DAX. Більш детальна інформація міститься на сайті www.henkel.com
Ця інформація містить прогнозні заяви, які будуються на основі поточних оцінок і припущень, що зроблені керівництвом «Хенкель АГ & Ко. КГаА». Заяви стосовно перспективи характеризуються використанням таких слів, як «очікувати», «мати намір», «планувати», «передбачати», «вважати», «оцінювати» та подібних. Ці заяви в жодному разі не слід розуміти як такі, які гарантують, що ці очікування будуть точними. Показники діяльності у майбутньому та результати, вже отримані «Хенкель АГ & Ко. КГаА» та її афілійованими особами на сьогодні, залежать від низки ризиків і невизначених обставин, а тому можуть значно відрізнятися від заяв про перспективу. Велика кількість таких факторів знаходиться поза контролем «Хенкель» і не може бути оцінена наперед, як, наприклад, економічна ситуація та дії конкурентів та інших осіб, що здійснюють свою діяльність на цьому ринку. «Хенкель» не планує та не зобов’язується поновлювати будь-які заяви про прогноз розвитку компанії.

Цей документ містить – у прийнятній формі фінансової звітності, що чітко не визначена – додаткові фінансові показники, які є або можуть бути альтернативними показниками діяльності (не-GAAP-показники). Такі додаткові фінансові показники не можуть розглядатися відокремлено або як альтернатива показникам, що характеризують чисті активи «Хенкель» і фінансовий стан, чи результатам операційної діяльності, які представлені згідно з чинними вимогами до фінансової звітності в її Консолідованих фінансових звітах. Інші компанії, що відображають у звітності або описують альтернативні показники діяльності з подібною назвою, можуть обчислювати їх в інший спосіб.

Цей документ випущено лише з метою ознайомлення, він не є інвестиційною порадою або пропозицією щодо продажу будь-яких цінних паперів чи заохоченням до придбання якихось цінних паперів.